Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Pred njim je svetla budućnost, još jedna zvezda "nove generacije"

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim pružio je žestok otpor Rafaelu Nadalu u osmini finala Rolan Garosa, ali je na kraju ipak poražen sa 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Vodio je Feliks 1:0 u setovima, Nadal je uspeo da preokrene, ali je Kanađanin stigao do petog seta u kom je ispustio samo jedan, ali presudan brejk.

„Potrebno je mnogo truda i koncentracije. U jednom trenutku je podigao nivo igre, bilo je nekoliko padova, fizički, psihički i nekako sam izgubio izbor u igri. Izgubio sam svoje namere u jednom trenutku. Uprkos svemu, uspeo sam da se vratim kada je bilo potrebno, da ponovo dobro serviram. Na kraju dana pokazao sam neke pozitivne stvari, uspeo sam izdržati celu trku i to je pozitivno za ono što sledi“, rekao je Feliks nakon meča.

Nadal će u sledećm kolu igrati sa Novakom Đokovićem, a njihov duel nije viđen gotovo godinu dana.

„Rafi želim sve najbolje. Divim mu se zbog svega što je uradio. On je neko koga volim. Želim mu sve najbolje u sledećem meču. Znam da će biti teško protiv Novaka. Mi smo igrali dugačak meč i tek je četvrtfinale. Potrebne su mu još tri pobede da osvoji turnir i ostvari svoj konačni cilj“.

Španac bi u Parizu mogao da se domogne 22. grend slem titule, čime bi znatno pobegao Đokoviću.

„Biće to neverovatan uspeh ako osvoji titulu. Kao i uvek, Rafa i Novak će ostaviti srce na terenu i biće to velika bitka“.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mladi Kanađanin od početka sezone ima zapažene rezultate, a najveći uspeh bio mu je polufinale Australjan opena.

„Ponosan sam na trud koji sam uložio, igru ​​koju sam odigrao i kao i većinu mojih mečeva, koje pokušavam da napustim bez ikakvog žaljenja“.

Jak servis ističe kao svoj adut, ali postoje mnogi aspekti na kojima treba da radi.

„Mislim da je moj servis jako dobar, ali postoje stvari u mojoj igri koje mogu poboljšati da bih se osećao ugodnije u određenim trenucima ili da možda pobedim ne samo „zubima“, već ugodnije. Dakle, postoje stvari koje mogu poboljšati, ali sam ponosan i ne kajem se.”

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i na čemu najviše radi.

Znam da imam sjajne udarce, ali oni uvek mogu biti precizniji, snažniji i konzistentniji. Dakle, to je glavni cilj. To je posao svakog dana, ali dobro je boriti se četiri sata, testirati se psihički, fizički i na kraju, tako se uči“.

Feliks je trenutno deveti igrač sveta, a sve češće je u samim završnicama turnira.

„Dobro je što sam pokazao i sebi i drugima da zaslužujem mesto u završnicama turnira i nadam se da ću u narednim godinama imati priliku da pobedim“.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar