Foto: EPA/TONI ALBIR

Ne biste voleli da budete u njegovoj koži

Toni Nadal bio je u veoma neprijatnoj situaciji na meču između njegovog bratanca Rafaela i mladog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

PROČITAJTE JOŠ:

Španski teniser je savladao Feliksa sa 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3, u najboljem meču na Rolan Garosu ove godine.

Toni je Rafin bivši trener, ali i stric, dok trenutno sarađuje sa Feliksom kao jedan od njegovih trenera. On mu je pre meča rekao da ga neće savetovati, a nakon Rafine pobede otkrio je za koga je navijao.

„Želeo sam da (Rafa) pobedi. Za nas ovaj turnir će uvek biti nešto posebno“, izjavio je Toni Nadal, koji je napustio stadion „Filip Šatrije“ po ulasku u peti set.

Toni je istakao da je već ranije objasnio Feliksu kako će se ponašati kada dođe do ovakvih situacija.

„Rekao sam Feliksu da navijam za Rafu kada me je pitao da radim sa njim. Želeo sam da Rafa pobedi. Da je izgubio, to bi bio blaži poraz jer bi bilo od igrača sa kojim radim, ali ja nikoga ne želim da ‘zavlačim’. Ja sam Rafaelov stric i on mi je više od samo tamo nekog bratanca“.

Uporedio je Rafu sa sinom.

„Da je Feliks igrao protiv mog sina, ne bih želeo da pobedi. Ova situacija je ista kao ta“.

Toni nije želeo da dođe na meč u nedelju, ali se ipak pojavio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekao sam Feliksovom treneru da ću doći na trening (u subotu), ali ne i u nedelju. Nisam želeo da znam šta bi mu je rekao kako ne bih bio u iskušenju da kažem Rafaelu, kojeg, takođe, nisam taktički savetovao“, dodao je Toni Nadal.

Podsetimo, Nadal je ovom pobedom zakazao okršaj sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu drugog grend slema u sezoni. Poslednji meč između Srbina i Španca igran je prošle godine na istom turniru, ali u polufinalu, kada je slavio Novak sa 3:1 nako preokreta.

BONUS VIDEO Sergej gleda Novakov meč u Rimu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare