Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Kobi mu je uvek bio idol i inspiracija

Košarkaš Boston Seltiksa Džejson Tejtum najzaslužniji je što je njegov tim izborio plasman u NBA finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Boston je slavio u majstorici protiv Majamija sa 100:96 i time zakazao okršaj sa golden Stejt Voriorsima u finalu.

Tejtum je tokom cele serije bio najbolji igrač Seltiksa, a u odlučujućem meču postigao je 26 poena, uz deset skokova i šest asistencija.

Krilo Seltiksa ponelo je epitet MVP-a finala Istočne konferencije, te je dobio nagradu „Leri Bird“, koja se po prvi put u istoriji dodeljuje ove sezone.

„Biti prva osoba koja dobija ovu nagradu ‘Leri Bird’… I dalje to još nisam u potpunosti shvatio. Odneću je kući, pokazati je Dusu (sinu) i uživati u njoj“, istakao je Tejtum.

Pobedu u sedmom meču protiv Majamija posvetio je Kobiju Brajantu, koji mu je večita inspiracija.

„On mi je bio idol, inspiracija, omiljeni igrač… Patike koje nosim poslednjih nekoliko utakmica su posvećene njemu. Danas sam, pred dremku, gledao sam snimke i neke trenutke koje je on imao tokom karijere. Ovo je bila moja najveća utakmica u karijeri, zasad. Želeo sam da nosim traku oko ruke u njegovu čast i da na neki način ovaj momenat podelim sa njim“.

Kao dete sanjao je da igra u finalu NBA, a sada je to sve ostvario.

„I dalje mi deluje nerealno. Ekstremno sam srećan i zahvalan za sve ovo. Mimo toga koliko dugo sam u ligi, i dalje nisam zaboravio na srednju školu i vreme kada sam sanjao o ovakvim trenucima. Nekada se i dalje osećam kao dete i ja stvarno živim svoj san. Zahvaljujem se Bogu svaki dan samo zbog toga što imam ovakvu mogućnost“.

Tokom sezone mnogi su sumnjali da će Boston stići do same završnice, ali su Seltiksi kritike iskoristili kao „gorivo“ i na putu do finala pobedili Bruklin Netse, Milvoki Bakse i sada Majami.

„Sve te stvari su nam pomogle, to što su pričali da bi trebalo da ne igramo više zajedno, da se otarasimo nekog, da ja i Džejlen Braun ne možemo da igramo zajedno… To nam je dalo ‘goriva’, a ne da bežimo od toga. Shvatili smo da ćemo igrati zajedno neko vreme, da verujemo jedni drugima i da moramo biti bolji. Umesto da se udaljimo, mi smo postali još bliži“, zaključio je Tejtum.

BONUS VIDEO Stef Kari i Lebron obeležili NBA ol star meč u Klivlendu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar