Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srbija ostaje u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Novak Đoković i Hamad Međedović pobedili su grčku kombinaciju Petros Cicipas - Aristotelis Tanos rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Grčki teniseri su napravili brejk već na startu prvog seta na servis Međedovića. Grci su potom na svoj servis potvrdili brejk za 2:0.

Grčka je zatim povela 3:1, ali su srpski teniseri uspeli da naprave preokret i da serijom od 3:0 stignu do 4:3.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniseri su zatim napravili još jedan brejk, a onda su na servis Međedovića stigli do 6:3 i 1:0 u setovima.

U drugom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Srpski teniseri su u sedmom gemu imali 0:30 na servis Cicipasa, koji je na kraju uspeo da osvoji gem i svom timu donese vođstvo od 4:3. Grčki teniseri su potom napravili brejk, a onda su na servis Tanosa uspeli da ovaj deo meča dobiju rezultatom 6:3.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pobednik meča odlučen je u trećem setu. Teniseri Srbije su poveli 1:0 na startu trećeg seta na servis Međedovića. Srpski teniseri su imali četiri brejk lopte u četvrtom gemu pri vođstvu od 2:1, ali su Grci uspeli da izjednače na 2:2.

Srbija je u šestom gemu imala tri vezane brejk-lopte pri vođstvu od 3:2, ali su grčki teniseri izjednačili na 3:3. Srpski teniseri su potom poveli 4:3, a onda su stigli do brejka i 5:3. Međedović je potom sigurnim servisima doneo pobedu Srbiji.

Srpski teniseri su imali veliku podršku navijača u hali „Aleksandar Nikolić“.

Miomir Kecmanović je juče u prvom singl meču pobedio Aristotelisa Tanosa 6:3, 6:3, dok je Đoković potom nadigrao Janisa Ksilasa 6:0, 6:1.


Srbija - Grčka 6:3, 3:6, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar