Foto:AP Photo/Simon Baker

Danil Medvedev konačno je doživeo da bude prvi teniser sveta, ali mu se sve pretvara u noćnu moru zbog rata u Ukrajini.

S obzirom na to da je rat ušao u drugu nedelju, ruski sportisti ispaštaju u svim mogućim disciplinama, i Danil Medvedev je u opasnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Ruske reprezentacije i savezi su već izbačeni sa raznih sportskih takmičenja, a mnoge zemlje su primenile brojne sankcije protiv Rusije i individualnih sportista.

Teniski savez Ukrajine je ranije zatražio od ITF-a i drugih teniskih tela da suspenduju Ruski teniski savez, ali nije dobio brz odgovor.

Međutim, 1. marta teniske vlasti su konačno dale zajedničku izjavu kojom se zabranjuju sva takmičenja u Rusiji i Ruskom teniskom savezu.

Međutim, ovaj potez neće uticati na igrače koji mogu da nastave da igraju, ali će igrati pod neutralnom, a ne ruskom zastavom.

Iako je zabrana izrečena, predsednik Teniskog saveza Ukrajine Seva Kevlič još nije zadovoljan i priželjkuje da se uvedu još neka ograničenja i zabrane.

„Dozvolićemo Medvedevu da igra ATP turnire, ali i Grend slemovi su ITF turniri. Ako ne možete da ih igrate, nikada nećete biti broj jedan. Medvedev ne bi trebalo da igra na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu. Znam da Medvedev nema veliku povezanost sa Rusijom, dugo je u Francuskoj gde je od detinjstva trenirao. Ali on predstavlja Rusiju, njen je državljanin. Ali nadam se da ovaj konflikt neće potrajati. Briga  me da li je Rusija osvajač Dejvis kupa ili Bili Džin King Kupa. Bila bi najsramotnija situacija da im se to oduzme, a to je dobro oružje“, rekao je Kevlič.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare