EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nećemo gledati veliki derbi u finalu između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

Ruski teniser Danil Medvedev šokantno je eliminisan već u prvoj rundi Rolan Garosa od Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda u pet setova (7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4).

Pročitajte još

Medvedev je napravio brejk već u prvom gemu meča, ali je Vajld odgovorio u četvrtom. I jedan i drugi bili su sigurni na servisu te je usledio taj-brejk u kom je Brazilac bio koncentrisaniji, te je poveo. U drugom setu, nismo videli nijedan brejk, a ovoga puta Medvedev je bio bolji u taj-brejku i izjednačio je nakon toga. Posle toga, Vajld je bio znatno lošiji u narednom periodu. Izgubio je svoj servis u prvom gemu, potom se vratio u četvrtom, da bi potom izgbio još dva brejka, u petom i sedmom gemu.

Nakon toga, usledio je preokret. Vajld je nagovestio povratak u meč u drugom gemu četvrtog seta kada je uzeo brejk. Potom je izgubio prednost u petom gemu, ali je odmah vratio u šestom. U odlučujućem setu, viđen je veliki broj brejkova. Najpre je Vajld oduzeo servis Medvedevu u prvom gemu, Rus je odgovorio u četvrtom. U petom, šestom i sedmom gemu takođe su vđeni brejkovi. Vajld je na kraju uspeo da održi prednost i dođe do najveće pobede u karijeri.

U drugom kolu, igraće protiv Kventina Halisa ili Gvida Pelje.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar