Borna Ćorić
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Malo je tako prijatnih, otvorenih, a opet vrhunskih sportista kao što je Borna Ćorić. Uvek sa osmehom, kao da se bavi najlakšim poslom na svetu, a opet čovek koji iz godine u godinu uspeva da oduševi sve u teniskom svetu.

Foto: Nova.rs

Prošle godine se dugo mučio nakon ozbiljne povrede, a onda eksplodirao u Sinsinatiju i podigao prvu masters titulu u karijeri. Od tog momenta se sve češće govori da bi mogao da postane i grend slem šampion.

Upravo je o tome za Nova.rs govorio Borna Ćorić.

„Naravno da jesam, mnogo puta sam razmišljao o tome. Ali, jedno je razmišljati, a drugo osvojiti. Mislim da sam u najboljim teniskim godinama, blizu sam da igram svoj najbolji tenis iz 2018. godine, možda samo malo lošije serviram nego tada, sve ostalo igram bolje nego tada. Prilično sam agresivniji, mislim da sam sa ovim rezultatom 15, tri mesta od svog najboljeg plasmana. Tako da zašto da ne?“, poručio je Ćorić za Nova.rs.

Borna Ćorić
Borna Ćorić; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Zatim se osvrnuo na težak posao u prvom kolu Rolan Garosa i pobedu nad Federikom Korijom sa 7:6(3), 6:7(5), 6:3, 6:3

„Bio je to jako, jako težak meč. Nisam igrao svoj najbolji tenis, niti najgori, bio sam tu negde između. Imao sam osećaj da uvek kada bih uhvatio neki dobar momenat ne bih iskoristio brejk loptu ili bi mi on napravio brejk. Baš je bilo teško, kako fizički, tako i mentalno. Bilo je puno uspona i padova i nesigurnosti. Najsrećniji sam što sam prošao dalje, samo to se računa, ali to je u redu“, počeo je Ćorić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je šta je presudilo na ovom susretu.

„Imao sam dva jako dobra turnira pre Rolan Garosa, došao sam u dobroj formi. To samopouzdanje mi je jako pomoglo jako mnogo jer ne znam da li bih uspeo da izvučem meč da nemam samopouzdanje.“

Ponešto se promenilo u njegovom pristupu tenisu.

„Nikada ne postavljam ciljeve, mnogo puta kada bih postavio cilj onda bih izgubio u prvom kolu (smeh). A kada ne bih postavljao cilj onda bih osvojio turnir (smeh). Ipak, idemo meč po meč, pa ćemo videti. Cilj mi je samo da budem zdrav. Retko koja sezona je bila da sam bio zdrav, možda jedna da sam igrao sve turnire koje sam želeo da igram, da sam mogao da treniram. Sada jako pazim na odmor, na telo i na pripremu. Bilo je dosta dobro, imao sam par problema na početku godine posle Australijan opena. Sada sam opet dobro, da kucnem u drvo“, rekao je Ćorić i uradio to kako ne bi došlo do malera.

Govorio je i o promeni imidža jer već neko vreme ima dugu kosu, povremeno i nešto dužu bradu. To je povezano sa jednim obećanjem koje želi da održi.

„Nije došlo spontano, bilo je to planirano. Teško je kod mene koji se šišam na svakih 10 dana i brinem na svaki zalizak, da odjednom imam kosu. Duga je to priča iza te odluke ne bih ulazio u to. Sada sam već na 11 meseci kako puštam kosu, nisam bio za promenu imidža, već neki splet okolnosti, neki ljudi, neka moja obećanja, ako nešto ispunim. Sada mi se sviđa što sam pustio kosu, nisam došao do toga da zavežem punđu kada dođem do toga onda sam ispunio obećanje“, poručio je Ćorić uz osmeh.

A, kakav je Ćorić van terena? Kako voli da provodi svoje vreme? Objasnio je sam koliko je teško balansirati između profesionalnog i privatnog života.

„Ne volim da gledam previše tenis, gledam kada sam na turniru, gledaću kada dođem kući. Ovako volim da izađem sa prijateljima, gledam filmove, ali najviše volim da dođem kući i da budem sa prijateljima, da slušam dobru muziku. Nisam imao priliku da vidim mnogo toga u Parizu, došao sam u utorak i bio sam veoma umoran, imao sam dosta obaveze. Samo sam otišao na jednu večeru sa trenerom, odlučio sam da budem jako fokusiran i da ne trošim vreme. Samo kada odem kući onda volim da se opustim“, završio je Ćorić za Nova.rs.

BONUS VIDEO Borna Ćorić – neočekivani šampion Sinsinatija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar