Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković se iz sedmice u sedmice nalazi na meti napada medija širom sveta, a kao po pravilu britanski listovi nikada ne zaostaju u kritikama. Ovog puta su otišli i korak dalje.

Srbinu ne mogu da oproste fijasko na „Adria Tour“ u toku pandemije koronavriusa, iako je čitava organizacija imala humanitarni cilj.

#related-news_0

Stanovnici hotela u Melburnu nisu srećni jer će sa teniserima biti u istoj zgradi, a britanski „Tajms“ je za to što je Australijan open umalo otkazan okrivio, pogađate – Novaka.

U Melburnu se očekuje dolazak oko 1.270 ljudi u toku 48 sati narednog vikenda, kada će većina tenisera i teniserki stići ne bi li odradili dvonedeljni obavezni karantin pred ATP Kup i Australijan open.

„Tajms“ je objasnio da je Vladu Australije bilo teško nagovoriti da se zapravo i održi prvi grend slem u sezoni, a, navodno, problem je napravio upravo „Adria Tour“ koji je organizovao naš as.

Kako navodi ovaj list problematično je bilo što su igrači tada viđeni u noćnim klubovima i restoranima po Beogradu, te da su se tokom održavanja ovog događaja družili sa decom i ponašali potpuno normalno.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

To se nije dopalo vlasti u Australiji koja je u državi Viktoriji sprovela striktni tromesečni karantin, posle kog je 61 dan bila bez zaraženih osoba.

Zbog svega toga su donesena stroga pravila kojih će teniseri morati da se pridržavaju:

– Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

– Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

– Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar