Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Novak Đoković, drugi teniser sveta, našao se u centru pažnje Britanaca zbog poteza prema Kejt Midlton, princezi od Velsa, nakon poraza u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza (6:2, 6:2, 7:6).

Đoković je dirnuo Britance porukom princezi, koja se bori sa teškom bolešću. Novak se po završetku meča poklonio princezi od Velsa, koja je tradicionalno dodeljivala nagrade pobedniku i poraženom finalisti Vimbldona.

Pročitajte još

„Novak Đoković je pokazao svoje pravo lice porukom Kejt Midlton posle poraza na Vimbldonu“, piše britanski „Miror“, čime je želeo da istakne sjajan potez Srbina.

„Bila je prava privilegija biti u njenom prisustvu. Rekao sam joj da je lepo videti je dobrog zdravlja. Deluje da je dobro. To su naravno pozitivne vesti za sve u zemlji, ali i za Vimbldon pošto je njeno visočanstvo ovde sa svojom porodicom. To je neverovatno kao i njihova podrška koju godinama pružaju turniru“, rekao je Đoković o princezi posle meča.

Kejt Midlton je praktično zaštitnica Vimbldona. Uprkos teškoj situaciji, pojavila se na finalu londonskog grend slema i gledala je Đokovića i Alkaraza.

Novak nije uspeo ovoga puta da dođe do svoje 25. grend slem titule, a osme na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Švajcarca je već davno prestigao po broju titula na grend slemovima uopšte (Federer je ostao na 20).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar