Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Švajcarska teniserka Belinda Benčić jedna je od onih kojima se ne dopada karantin u Australiji pred početak prvog Grend slema sezone.

Teniseri su uglavnom imali primedbe na hranu, smeštaj, pojedini čak i na miševe u smeštaju, a Benčićeva na činjenicu što sve mora da radi u sobi u kojoj se ni prozori ne otvaraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Brojni sportisti zatvoreni su na 14 dana bez mogućnosti treninga zbog toga što su posredno bili u kontaktu sa osobama zaraženim koronavirusom.

„Vazduh me najviše brine, ovde radimo sve. Znojimo se, jedemo, spavamo. Izuzetno je prašnjavo, posebno ispod kreveta. Prašina se digne, klima uređaj ne čini ništa boljim. Svako malo pokušavamo da napravimo neku vrstu saune sa aparatom za čaj, tako da vazduh postaje vlažniji. I soba nije očišćena“, rekla je Benčić.

Ona je otkrila i da uglavnom spava ili trenira sa kondicionim trenerom, navodeći da je privilegija što nije sama.

„Radim na biciklu, vežbam, igram i tenis. Pričam sa prijateljima i slikam ili čitam“, dodaje Benčićeva.

Napomenula je da dnevno radi na svojoj formi oko četiri, do pet sati, samo što to ne radi u istim uslovima u kojima rade i teniseri i teniserke za koje su uslovi priprema slobodniji.

„Za to smo saznali mejlom. Naravno da nisam bila srećna. Bilo je frustrirajuće, ali svaki dan postajem sve optimističnija. Sada je ključno da se ne povredimo kad se vratimo na teren. Trebalo je nekoliko dana da stvari postanu manje tužne“, opisala je Benčićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar