Novak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Najbolji teniser planete Novak Đoković otkrio je da mu je ruski igrač Danil Medvedev poslao poruku neposredno posle finala Australijan opena.

Medvedev je u tom finalu izgubio od Rafaela Nadala u pet setova i posle pet i po sati tenisa. Đoković je, gostujući na RTS-u opisao da je njegov odnos sa Danilom pun poštovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jako ceni to što sam mu pomogao dok je bio junior. Njegov trener je iz Kana (Žil Servara). Dok se probijao trenirao sam sa njim, davao sam mu savete, sugestije, odgovarao na pitanja koja bi mogla da mu pomognu u karijeri. Kada smo igrali Dejvis kup u Nišu ponudio sam mu da budemo u avionu“, rekao je Novak.

Medvedev je vodio sa 2:0 u finalu protiv Nadala i imao je brejk lopte u trećem setu. Španac je nekako sve okrenuo u svoju korist.

„On mi je poslao poruku 45 minuta posle finala. Ne bih da ulazim u sadržaj poruke pošto je to nešto privatno, ali je u svakom slučaju bila podrška. I meni sa njegove i njemu sa moje strane“, priča Novak.

Opisao je i šta ceni kod ruskog igrača, uprkos tome što su međusobno odigrali mnogo velikih mečeva. Danil ga je i pobedio u finalu US opena 2021.

„Vrlo je autentičan, originalan, svoj, ne ustručava se da kaže u bilo kojoj scen i okolnostima ono što misli. To će zasmetati mnogima jer nije uvek politički korektan. Video sam sebe kroz njega u tim situacijama jer sam donekle takav. Na početku karijere sam se trudio da uvek poštujem sve kolege i uvek uzdižem onog ko je mene pobedio, da ne uzimam ništa od te zasluge. ALi da sa druge strane opet imam svoj stav, ko sam i šta sam, i da verbalizujem svoje ciljeve i to je ono što on radi“, ispričao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar