Nikola Štulić "ućutkuje" navijače Zvezde, Foto: Starsport

Nikola Štulić, mladi napadač Radničkog iz Niša otkrio je pozadinu priče poteza koji je izazvao buru na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Crvena zvezda i Radnički su se u sredu sastali u osmini finala Kupa Srbije i posle regularnog dela meča nije bilo pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola kaže da su se utisci sada slegli posle utakmice odlučene u penal-seriji. Živojinović, Vujadinović i Mladović su promašili za Radnički, Rodić, Pankov i Pavkov nisu bili precizni u Zvezdi.

Štulić je bio tek jedan od dvojice koji su svoj penal realizovali u niškom timu. Dvadesetogodišnjak koji je došao iz Partizana, odlučio je da to proslavi tako što je stavio prst preko usta i pokazao prema severnoj tribini.

Ne treba ni da se napomene kako su to doživeli navijači crveno-belih. U četvrtak ga zatičemo posle treninga, dok se ekipa već priprema za narednog rivala – Voždovac.

„Goreće sve i protiv Voždovca, tu smo u istim bodovima za plej-of“, u opuštenom tonu počinje Štulić priču za Nova.rs.

Kada „vrati film“ sa meča sa Zvezdom, svestan je da je tu bilo svega. Lazar Jovanović je dobio crveni karton u Radničkom, Štulić je takođe isključen, a Gelor Kanga je poslednji penal pretvorio u pobedu i plasman Zvezde u četvrtfinale.

Foto: Starsport

„Zanimljiva utakmica. Jako dobro smo odigrali takmičarski. Imali smo možda i malo sreće, ali koliko smo imali sreće u regularnom delu, možda nas je ona izdala na penalima. Žao mi je što smo ispali, kad je već došlo do penala i kad smo sve odradili disciplinovano i kao ekipa. Lavovski smo se borili svi zajedno“, sumira Štulić.

„Panenku“ je Nikola pretvorio u pogodak, ali priznaje da nije hteo da stvori efekat i buru koju je pokrenuo ućutkivanjem „delija“. Otkrio je šta se dešavalo u svlačionici i tunelu posle meča.

„Nastala je frka odmah posle šuta, (Milan) Borjan me je tamo ganjao po terenu. Cela klupa je utrčala i bio je haos. Ali, ne znam… Nisam imao nikakvu potrebu da nekog isprovociram, ali ispalo je tako. Nisam želeo nikog. Posle se sve u tunelu završilo. Pozdravili smo se sportski, čestitali jedni drugima i sve je ispalo dobro“.

Opšti metež u penal-seriji, Foto: Starsport

Štulić priča i da se tokom opšteg meteža nije bogzna kako uplašio, iako je jasno da nije bilo prijatno.

„Svi su se zatrčali na mene, nisam se ni u jednom trenutku nešto uplašio za sebe, ne znam, nego ispadne frka, da sam nešto pokrenuo, da nekog provociram, a nije mi bila namera. Nije mi bilo do toga iskreno“, priznaje Štulić.

Prema njemu je šmekerski postupio i trener Zvezde Dejan Stanković.

„Deki je isto rekao: ‘Ne treba ti etiketa, nema potrebe da to radiš ovde na stadionu’. Ali, isto mi je čestitao i poveo me je, ‘ajde, da ne bi došlo do nekog većeg konflikta, kaže: ‘Ajde povešću te ja do tunela’. Ja ušao u tunel i ispred svlačionice su se izdešavali ti pozdravi. Veoma korektno sa njegove strane“, kaže Štulić.

Foto: Starsport

Zle krvi posle čitave situacije nije ostalo ni sa kapitenom crveno-belih, Borjanom.

„Sa Borjanom sam se pozdravio i rekao mi je da nije bilo potrebe za time, na njihovom stadionu, pred njihovim navijačima, ‘svaka čast, mlad si, sve ti je oprošteno’, u tom nekom smislu“, veli Štulić.

Trener Radoslav Batak je zadovoljan, nije imao primedbi za regularni deo meča i to je igračima rekao u svlačionici.

Dejan Stanković je ispratio Štulića u tunel, Foto: Starsport

Radničkom je u svakom slučaju bitniji cilj u Superligi i borba za Evropu. Štuliću je cilj da što više igra na tom putu.

„Mislim da sam se dobro uklopio, saigrači su me dobro prihvatili. Znao sam pet, šest igrača pre nego sam došao, dobra smo ekipa, imamo pravi spoj mladosti i iskustva“.

„Pravo da vam kažem, meni su minuti najvažniji. Posle sedam, osam meseci bez minuta, najvažnije mi je da igram. Sad o nekim golovima da govorim ne mogu. Pre dve i po godine sam imao povredu prednjih ukrštenih ligamenata, bio sam van stroja godinu dana i zato su mi potrebni minuti, da igram što više“, zaključio je Nikola Štulić.

BONUS VIDEO: Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare