Foto: Tanjug / AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Najbolji teniser planete Novak Đoković doputovao je u Dubai, gde se našao na događaju "Ekspo 2020" i posetio je srpski paviljon.

On predstavlja Srbiju tamo uz Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nagetsa, ali i fondaciju koja nosi ime prvog tenisera planete.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je Novak došao u Dubai sa suprugom Jelenom. Tamo će igrati i prvi turnir ove sezone, pošto od 21. februara napada titulu i 500 ATP bodova.

„Osećaj je sjajan. Uvek sam voleo Dubai i da dolazim ovde. Radujem se izlasku na teren sledećeg ponedeljka. Nedostaje mi tenis posle svega što se dešavalo. Drago mi je i da je fondacija uspela da iskombinuje raspored, što mi je omogućilo da budem ovde“, rekao je Đoković.

Upitan da li ima još neki omiljeni zimski sport, kao i to da li zna da se u Kini trenutno dešavaju Zimske olimpijske igre, Novak je odgovorio da bi Kinezima mogao da pomogne u podizanju sistema muškog tenisa.

„Nedostaje mi Kina, nisam bio tamo nekoliko godina i uvek sam imao dobro iskustvo u Pekingu i Šangaju. Znam koliko je tamo tenis popularan. Najveća zemlja na svetu, gaji tradiciju sportova sa reketom. Nadam se da ću se vratiti tamo. Sistem u njoj daje rezultate u ženskom tenisu, u muškom treba da se radi. Potrebno je da se ‘uvezu’ eksperti da bi se ustanovio sistem. Ja bih mogao da pomognem u tom smislu, ali tek kad završim karijeru“, našalio se Đoković.

Foto: Tanjug / AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Kao neko ko je stasavao na Kopaoniku, Đokoviću nije strano skijanje, a ovom zimskom sportu može da zahvali što efikasno proklizava na terenu.

„Znam da se trenutno dešavaju Zimske olimpijske igre. Mnogo volim skijanje. Otac mi je bio skijaš, stric i strina isto, dolazim iz skijaške porodice i odrastao sam na planini gde sam počeo da igram tenis. Skijanje mi je i dalje jedan od omiljenih sportova posle tenisa. Ne skijam koliko bih voleo i koliko sam nekada. Znam da ljudi misle kako je skijanje opasno, kao i to da je mnogim sportistima u ugovorima zabranjeno da skijaju. Ali, moj agent je ovde i rekao sam mu da ne sklapa ugovore koji mi zabranjuju da skijam. Mislim da, dok god se osećate srećno i bezbedno da radite nešto, dobro je. Tenis mi je prioritet, ali skijanje mi je pomoglo sa proklizavanjem na terenu, kada je reč o fleksibilnosti mojih zglobova. Za dete je generalno bitno da se oproba u više sportova kako bi se koordinisalo. Želim sreću svim srpskim sportistima u Pekingu. Bio sam učesnik na četiri olimpijska turnira i znam koliko je to poseban osećaj za svakog sportistu“, kazao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare