Foto: EPA-EFE/SANDER KONING

Posle vesti da je australijski teniser Aleks De Minor pod istragom da je kupio lažnu kovid propusnicu, oglasio se i sam teniser.

On je porukom na svom Instagramu objasnio da je zapravo u pitanju nesporazum.

PROČITAJTE JOŠ

„Zdravo svima. Hteo sam da napišem poruku ovde da izbegnem bilo kakav nesporazum u vezi sa tekstom u španskim medijima o mom sertifikatu o vakcinaciji. Prvu dozu vakcine primio sam prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici La Paz u Madridu. Danas je izašla vest da je bolnica pod istragom zbog davanja falsifikovanih kovid sertifikata nekim od svojih pacijenata. Želim da bude 100% jasno da sam primio drugu vakcinu, da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu, potpuno su vakcinisani. Nisam ni na koji način „pod istragom“ kako se sugeriše i moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici kao i hiljade drugih, stoji u De Minorovoj objavi na „Instagramu“.

Podsetimo, u velikom skandalu o kojems u pisali španski mediji, policija je otkrila veliku mrežu falsikovanja PCR testova, kovid propusnica i potvrda o kompletnoj vakcinaciji.

Otkriveno je da je veliki broj sportista, biznismena, muzičara i glumaca na ovaj način nabavljalo lažne dokumente.

Istraga je potvrdila da su predvodnici grupe bili locirani u Francuskoj.

Ukupno je uhapšeno 11 ljudi koji su optuženi za krivotvorenje i još njih 2.200 koji su po istagrom zbog prevare sa kovid dokumentima.

Kako se navodi lažni PCR test se prodavao po ceni od 50 dolara, za kovid propusnicu se plaćalo 200 dolara, dok su bogatiji klijenti za 1.000 evra dobijali dokument da su potpuno vakcinisani.

Plaćanje je vršeno kriptovalutama kroz račune koji su otvoreni u zemljama trećeg sveta.

Nakon plaćanja, klijenti su dobiljali kodove. Dva dana kasnije bi dobijali i kovid propusnice u kojima je pisalo da su primili dve ili tri doze vakcine.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar