EPA-EFE/WU HAO

Arina Sabalenka i Džesika Pegula sastaju se u subotu od 22 sata u finalu US Opena, a ovaj duel prate zanimljivi podaci.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Ako navijate za Sabalenku nadamo se da niste sujeverni, jer ako sudimo prema tradiciji pobedu bi trebalo da odnese Pegula.

Jeste da Beloruskinja ulazi kao favorit u finale, u kom je izgubila prošle godine od Koko Gof, takođe Amerikanke, ali protiv Pegule ima međusobni skor 5-1.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, evo šta Beloruskinji nikako ne ide na ruku.

Poznati, u Srbiji omraženi novinari, Ben Rotenberg, podelio je jedan zanimljiv obrazac koji glasi:

2012. godine Beloruskinja Azarenka je osvojila AO, a onda u finalu US Opena (USO) izgubila od Amerikanke (Serena Vilijams).

2013. Azarenka je ponovo osvojila AO, a onda ponovo izgubila finale USO od Amerikanke, ponovo Serene.

2023. godine Beloruskinja Arina Sabalenka je osvojila AO, a onda u finalu US izgubila od Amerikanke (Koko Gof).

2024. Sabalenka je ponovo osvojila AO, a sada igra sa Amerikankom u finalu USO (Pegula)…

Zanimljivo je i da su ove i prošle godine osvajačice grend slem titula dolazile iz samo četiri zemlje, ali sa pravilnim rasporedom.

Naime, na Australijan openu ove i prošle godine pobeđivala je Beloruskinja (Sabalenka), na Rolan Garosu dva trofeja odnela je Poljakinja (Iga Švjontek), na Vimbldonu su trijumfovale dve Čehinje (Marketa Vondrušova i Barbora Krejčikova), dok je US Open 2023. osvojila Amerikanka (Gof), a sada navijači u Njujorku čekaju još jednu domaću pobednicu.

Interesantna je i paralela 2013. i 2024. godine.

Serena je 2013. osvojila Toronto, zatim ju je Beloruskinja Azarenka savladala i osvojila Sinsinati, da bi joj Vilijams uzvratila na US Openu za novi trofej.

Ove godine je Pegula podigla trofej u Torontu, zatim ju je Sabalenka savladala u Sinsinatiju i uzela titulu, a sada se sastaju u finalu US Opena.

Naravno, sve ovo ne mora ništa da znači, tradicije ne mogu da traju večno, a nizovi su tu da bi se prekidali. Pitanje je samo da li će Sabalenka uspeti da osvoji drugi grend slem ove godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar