Aleksandra Krunić Foto:Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

Aleksandra Krunić, srpska teniserka, pobedila je Džesiku Pegulu sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 6:4, u osmini finala turnira u Hertogenbošu.

Ovo je jedna od najvećih pobeda u karijeri za Aleksandru, koja je trenutno 400. na WTA listi (čeka je skok), dok Pegula zauzima petu poziciju.

Meč je trajao čak dva sata i 47 minuta, skoro svaki set je bio po sat vremena, ali je Krunić pokazala da može da se nosi i sa najboljima na svetu, čak i na travi.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu Pegula je povela sa 4:2 nakon brejka, ali je Srpkinja odmah uzvratila, a onda propustila još jednu brejk loptu na 4:4, te još dve na 5:5. U taj-brejku bilo je neizvesno sve do vođstva Aleksandre od 4:3, nakon čega je Pegula popustila na svom servisu dva puta za 7:3.

U drugom delu opet je Amerikanka prva uzela brejk, kasnije je imala i vođstvo do 5:3, ali je Krunić uspela da se vrati i poravna na 5:5. U taj-brejku ovog puta bila je drugačija situacija, pa je Pegula slavila sa 7:3.

Na startu odlučujućeg seta Krunić je propustila četiri brejk lopte, a onda je i spasila dve u svom servis gemu. Pegula je konačno poklekla u trećem gemu, te je Krunić do kraja meča sačuvala brejk prednosti, a imala je samo jednu neprijatnu situaciju pri svom servisu.

U četvrtfinalu turnira u Hertogenbošu, Aleksandra će igrati protiv Dalme Galfi iz Mađarske, koja je 138. na svetu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar