Foto: Starsport

Šokantan poraz Srbije u Splitu i eliminacija iz borbe za medalju.

Reprezentacija Srbije u vaterpolu je doživela šokantnu eliminaciju sa Evropskog prvenstva u Splitu nakon poraza od Francuske rezultatom 10:9 (1:3, 1:1, 4:5, 3:1) posle velike drame.

PROČITAJTE JOŠ

Gubili su naši momci ceo meč, ali su na kraju uspeli da dođu do izjednačenja. Francuska je posle sumnjive odluke dobila igrača više i postigla gol za pobedu. Mandić je imao priliku sa igračem više za izjednačenje koju je propustio i Srbija je doživela bolan poraz.

Najefikasniji u redovima naše ekipe su bili Strahinja Rašović i Dušan Mandić sa po tri gola, ali to nije bilo dovoljno. Naša odbrana nije imala rešenja za Kroziloa koji je upisao četiri gola.

Loše je Srbija otvorila meč. Iako smo u prvom napadu imali igrača više i dobru priliku da povedemo, usledila je serija promašaja koji su Francuzi kažnjavali i za čas posla došli do 3:0.

Naš tim je uspeo do kraja prve četvrtine da konsoliduje odbranu i postigne jedan gol.

Činilo se da će u drugoj četvrtini doći do preokreta kada su naši podigli nivo u odbrani. Nisu uspevali Francuzi da zaprete, ali je Srbija bila očajna u napadu.

Sjajno je branio Duboa, skidao zicer za zicerom, i primio samo jedan gol, a onda je Francuska u završnici probila našu odbranu  i do poluvremena povela sa 4:2.

Konačno je proradio napad u trećoj deonici, ali je odbrana doživela kolaps. Pogađali su Francuzi i sa igračem više i sa distance i umesto da se naš tim vrati u igru, u poslednju deonicu smo ušli sa tri gola zaostatka.

Tada je naš tim krenuo na sve ili ništa.

Odmah je Mandić projektilom sa distance smanjio prednost, a posle nekoliko loših napada i propuštenih prilika i Rašović postiže gol i vraća Srbiju u igru. Propustili su tada Francuzi nekoliko igrača više, da bi se na ulasku u poslednji minut vratila nada kada je Mandić doneo izjednačenje.

Francuska je krenula u poslednji napad kada je Grk Stavridis dosudio treću ličnu Ranđeloviću i Francuska je sa igračem više postigla gol za pobedu.

Imali su naši dvadesetak sekundi za izjednačenje i prednost igrača više, ali je sjajni Duboa na golu zaustavio udarac Mandića i slavlje Francuza je moglo da počne.

Protivnik u četvrtfinalu će im biti Italija.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Vaterpolo Srbija promo

Srbija – Francuska 9:10 (1:3, 1:1, 4:5, 3:1)

Bazen: Spaladium, Split

Srbija: Rističević, Mandić 3, R. Drašović 1, Ranđelović, Vučinić, Vico 1, Rašović 3, Velkić, Pljevančić, Radulović 1, Stojanović, Rašović, Dobožanov

Francuska: Duboa, Saudije, Krozile 4, Bue, Kaš, Verno 2, Marion – Verno, Bjorh 1, Marzuki 2, Kanon, Vanpeperstet 1, De Nardi, Fontani.

Srbija - Francuska 9:10

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar