Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savic.
Dejan Savić / Foto: Beta, HINA /Mario STRMOTIC

"Delfini" imaju novog trenera.

Uroš Stevanović, trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca, novi je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

On će na tom mestu naslediti doskorašnjeg selektora Dejana Savića.

Savić je početkom oktobra podneo ostavku nakon veoma lošeg leta i tri vezana neuspeha – dva peta mesta (Svetska liga i Svetsko prvenstvo), te devetog mesta na Evropskom prvenstvu u Splitu, a nešto preko dve nedelje kasnije Stevanoviću je poverena misija da srpskom vaterpolu da impuls potreban za dizanje iz problema u kom se nalazi.

Rođen 8. oktobra 1982. godine u Beogradu, Stevanović je trenerskim poslom počeo da se bavi u Crvenoj zvezdi, gde je od 2006. do 2008. predvodio mlađe selekcije, potom je od 2008. u Partizanu polako gradio put ka prvom timu čiji glavni trener je bio u sezoni 2012/2013.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nakon odlaska sa Banjice dobio je poverenje Radničkog iz Kragujevca u kom radi još uvek.

Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka Evrope, Superkup, sa Radničkim se popeo na krov regionalne lige.

Što se reprezentacije tiče, od 2006. je uključen u rad reprezentacije, 2008. i 2009. je bio selektor ženske reprezentacije Srbije, da bi 2012. napustio Srbiju i radio kao pomoćnik selektora reprezentacije Kazahstana, sa kojim se popeo na krov Azije. Od 2018. je selektor mlade reprezentacije Srbije, a kao Savićev pomoćnik od 2014. do 2018. na klupi „delfina“ osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, zlato i bronzu na Svetskom šampionatu, dva eropska zlata i četiri zlata u Svetskoj ligi.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar