Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Nije bilo dovoljno 40 minuta rukometa.

Reprezentacija Srbije je doživela težak poraz na Svetskom prvenstvu za rukometašice od selekcije Nemačke u okviru drugog kola druge faze rezultatom 31:21. Iako su devojke bile u egalu do 38. minuta, usledio je potpuni raspad i ubedljiv poraz koji je bio četvrti na turniru u pet mečeva.

Nemice su i dalje na maksimalnom učinku i obezbedeile su plasman u četvrtfinale, dok se Srbija od prvenstva oprašta utakmicom protiv Japana u ponedeljak od 15.00.

#related-news_0

Najefikasniji u ekipi Uroša Bregara je bila Jovana Jovović sa šest golova, dok je šest rukometašica upisalo po dva gola. Kod reprezentacije Nemačke najbolja je bila Anke Dol sa pet golova, Emili Bolk je imala četiri, kao i Berend, Lojhter i Smits.

Poečtak meča i polovina drugog poluvremena nisu nagoveštavale ovako ubedljiv poraz. U prvih šest minuta su Srpkinje su primile samo jedan gol i vodile sa 2:1,  i uspele da sjajno pariraju Nemicama. Nakon egala od 5:5 u 10. minutu su naše devojke otišle i na dva gola prednosti uz neke propuštene prilike da se napravi veća razlika. Nemice su to iskoristile da se vrate u egal, pa smo posle 20 minuta rukometa imali nerešen rezultat.

Tada sledi sjajan period Nemica koje u završnicu prvog poluvremena odlaze na tri gola prednosti, ali su naše devojke u poslednjem minutu dva puta tresle mrežu i na odmor otišle sa jednim golom zaostatka i rezultatom 14:13.

Srbija je sjajno zaigrala na startu drugog poluvremena. U prvih nekoliko minuta je sa dva gola preokrenula rezultat, skoro šest minuta su devojke držale Nemice bez pogotka i imale dobar  momentum.

Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Međutim, kao i na celom prvenstvu je usledila serija grešaka i Nemice su u 40. minutu došle do dva gola razilke. U narednih nekoliko minuta je sve rešeno. Nemačka je iskoristila dve igračice više, postigla još četiri gola u nizu i u 46. minutu imala šest golova prednosti.

Naše su imale poslednji trzaj nakon tajm-auta kada su smanjile na minus pet i imale napad za minus četiri, ali su ga propustile i to je bilo sve.

Nemice su se do kraja razletele, pogađale iz kontranapadada i dovele razliku do plus deset koju su rutinski čuvale do kraja.


Srbija – Nemačka 21:31 (13:14)

Dvorana: Jisk Bank Boksen, Hering; Sudije: H.Alvarez – I. Bustamante

Srbija: Radosavljević 2, Veličković 2, Vukajlović 2, Laništanin 2, Nuković 1, Janjušević 1, Jovović 6, Stamenić 1, Kubina, Lovrć, Bojičić 2, Radević 2, Lazić, Milojević,  Čolić

Nemačka: Berger, Šmelcer 1, Antl 1, Tomajer 2, Smits 4, Bolk 4, Vigl 3, Lot 1, Vahter, Rejneman, Dol 5, Berend 4, Filter, Leuhter 4, Benke, Stokslader 2.

Srbija - Nemačka 21:31

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar