Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić kaže da je nekoliko faktora presudilo u porazu našeg nacionalnog tima od Hrvatske 14:12.

Srbija je ispala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Mađarskoj, pa će Hrvati u borbu za medalje, a razočarani „delfini“ kući.

PROČITAJTE JOŠ:

„Barakude“ će u polufinalu na boljeg iz okršaja Crne Gore i Španije, dok će se srpski tim boriti za plasman od petog do osmog mesta.

Srbija je prošle godine ostala posle olimpijskog zlata u Tokiju bez velikog broja iskusnih i vrhunskih igrača, pa je ovo ipak renoviran tim.

„Ako bi se tako tešili, ali nije… Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitavim tokom meča smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jeftine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba“, rekao je Savić posle meča.

Mislio je prevashodno na pogotke Franka Lazića i Andrije Bašića, u poslednjim sekundama napada i situacijama kada su mogli da se brane, jer je istekla kazna igrača manje za Srbiju.

Uz to, Dušan Mandić se razigrao tek od treće četvrtine, Toni Popadić je branio vanserijski, a Srbiji očito nije prijalo ni to što se direktno plasirala u četvrtfinale, dok je Hrvatska imala meč više u osmini finala.

BONUS VIDEO: Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar