Anri Laksonen
Anri Laksonen; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Pre devet dana je po prvi put u karijeri postao prvi reket Švajcarske, ali čak ni to mu nije popravilo raspoloženje.

Grafika: Slađana Đermanović

Anri Laksonen bio je vidno razočaran nakon poraza od domaćeg igrača Rajana Penistona sa 6:4, 6:3, 6:2, pa je jedva uspevao da govori.

PROČITAJTE JOŠ

Iako nije imao najbolju sezonu do ovog trenutka (na Australijan open poražen u prvom, na Rolan Garosu u drugom kolu) trenutno 96. igrač sveta došao je sa mnogo ambicija u London. Trenirao je dovoljno dugo na travi Vimbldona, ali ipak nije pokazao svoj maksimum.

„Dobro sam trenirao ovde, došao sam dovoljno rano, osećao sam se dobro tokom treninga, bilo mi je teško da pronađem svoju pravu igru na meču, da igram dobro. Nije bilo lako da krene, nisam dobro igrao na gemovima kada sam riternima, bilo je toliko teško“, počeo je Laksonen za Nova.rs.

U svakoj reči se videlo koliko je razočaran zbog svega.

„Razočaran sam jer nisam igrao dobro uopšte, pokušao sam nekoliko turnira pre ovoga, nikako da mi krene na travi, nikako da pronađem svoju igru. Kada je takva situacija nije zabavno na terenu, pa morate da pokušavate različite stvari i ništa ne funkcioniše i onda nisam siguran šta da radim sledeće.“

Anri Laksonen
Anri Laksonen; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Prošlog ponedeljka je po prvi put u karijeri postao najbolji igrač Švajcarske, ali i za to  malo mari.

„Fokusiran sam na sebe, nisam imao preterano dobru godinu, samo želim da unapredim svoju igru. Da li sam broj jedan ili dva u Švajcarskoj meni to nije bitno, za mene je najbitnije gde se nalazim na ATP listi“, rekao je švajcarski as.

Svestan je da ga do kraja sezone čeka pakleni zadatak jer ima mnogo poena koje će morati da odbrani.

„Vratiću se na šljaku, pokušaću da unapredim svoju igru, da pronađem samopouzdanje, da igram nešto više mečeva i da mogu da završim u Top 100. Imam dosta poena koje branim do kraja sezone, moja igra je tamo negde samo je neophodno da je pronađem i da dođem do rezultata“, završio je Laksonen za Nova.rs.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković je ovim poenom izborio drugu rundu Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar