RK Vojvodina
Foto: Screenshot Rukometni klub Vojvodina Facebook

Rukometaši Vojvodine će pokušati da osvoje prvo mesto u grupi nakon puta iz pakla.

Stigli su u Frankfurt, tamo su čekali pet sati, a na kraju prenoćili u hotelu Maritim.

PROČITAJTE JOŠ

Tek je u utorak ujutru ekipa poletela za Dansku i tačno u 10.00 je stila u Kopenhagen. Ipak, to nije značilo da su problemi rešeni. Naprotiv.

„Sačekao ih je autobus Silkebusa, u kojem su rukometaši mogli da se okrepe uz sendviče, vodu, čaj i kafu. Međutim, novi peh opet je zadesio Novosađane, kada su saznali da nekoliko prtljaga se zagubilo. To je dodatno uticalo na nervozu cele ekipe imajući u vidu da je pred njima još četiri sata puta do Silkeborga. Ugrubo računajući, rukometaši Vojvodine pre 16 sati neće stići na odredište, a u 18.45 časova je predviđena odlučujuća utakmica za prvo mesto u F grupi Lige Evrope“, prenosi „Dnevnik.

Evropska rukometna federacija nije imala razumevanje za klub iz Novog Sada uprkos tome što se igra ključni meč za timove koji prolaze dalje u Ligi Evrope. Uprkos tome je Silkeborg pristao da se utakmica pomeri za sredu. Taj meč ostaje po programu od 18.45.

Fran Lučin, golman Novosađana, najavio je susret koji će odlučiti prvo mesto u grupi F.

„Verujem da će duel sa Silkeborgom biti veoma kvalitetan i da će publika uživati u sjajnom rukometu. U prvoj utakmici smo osetili njihovu snagu i jasno je da su oni najkvalitetnija ekipa u grupi. Najvažnije je da ih namučimo i da do pobede ne dođu na lak način. Pobeda bi nam donela četiri boda koja bismo preneli u sledeći krug. U svakom slučaju napravili smo odličan rezultat i poslednji meč u grupnoj fazi biće pravo uživanje“, jasan je hrvatski internacionalac, a prenosi Dnevnik.

Bodovi se prenose u sledeću fazu, pa Vojvodina želi da prenese čak četiri u grupu sa Flensburgom i Kadetenom.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar