Velimir Stjepanović
Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER

Andrej Barna i Velimir Stjepanović, srpski plivači, nisu uspeli da se plasiraju u finale trke na 100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Nova.rs

U dva odvojena polufinala plivali su Barna i Stjepanović, ali je Andrej bio sedmi u svojoj trci, a Velimir osmi u drugoj.

Njihovi rezultati bili su daleko od onih koji su vodili u finale, odnosno među osam najboljih.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

„Brže sam plivao nego jutros, ali očekivao sam 47,90 što mi je trebalo za finale. To nije nešto nerealno, s obzirom da sam plivao 47,60 pre mesec dana. Nije mi nešto start opet legao, okej trka, jednostavno nisam dovoljno brz, nemam brzinu neku. Zašto – ne znam. Posle Evropskog sam nastavio da treniram, još bolje sam trenirao nego pred Evropsko, šta se izmenilo – nemam pojma. Trener mi je sve vreme bio u Americi, pa slao treninge, dok sam ja sam u Subotici. Nemam pojma šta je uticalo. Nije ovo ono što sam očekivao, ali šta je tu je“, rekao je Andrej Barna.

PROČITAJTE JOŠ:

I Stjepanović je ove sezone imao problema sa trenerom.

„Kad se pogleda celina i čitava slika za mene je ovo izuzetno dobro. U februaru sam morao da menjam trenera. Ja sam u pet meseci uspeo da uzmem i A normu i da postanem evropski prvak sa tri sjajna momka. Onda sam morao da uradim ponovo odmaranje za Olimpijske igre, ali jednostavno uživao sam. Prvi dan takmičenja bilo je jako loše, moje vreme je bilo veoma loše. Onda sam imao 200 metara kraul, gde sam se popravio, odmaklo mi je polufinalu zamalo. Uspeo sam da se izborim sada za polufinale kraul na 100 metara, nažalost mi nije išla trka tako dobro. Ponosan sam na sebe, idemo dalje. Uživao sam, ovo je kraj za mene na Olimpijskim igrama, ali nije kraj za plivački tim. Ima još Anja Crevar sutra na 200 metara delfin stilom i Barna na 50 metara kraul“, zaključio je Velimir Stjepanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar