Foto: BASS

Takmičenjem u vaterpolu, na bazenima SC 11. april, beogradski školarci završavaju 2023. godinu.

Takmičenje je organizovano za uzrast osnovnih i srednjih škola, a uz njega se godina privodi kraju i projektom: “Kroz sport a preko društvenih mreža i medija, mladi poručuju: Stop vršnjačkom nasilju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Organizatori i Beogradska asocijacija za školski sport tvrde da ne treba da bude brige za budućnost sporta koji nam je prethodnih godina i decenija doneo mnogo sreće i medalja.

Za svaku školu su, po pravilniku asocijacije mogle da nastupaju i devojčice, a u kategoriji srednjih škola je pobedu odnela Sportska gimnazija.

Kada je reč o osnovnim školama, bolji od ostalih su bili sportisti iz OŠ Dragan Lukić sa Novog Beograda. Sportska gimnazija je u finalu pobedila XII gimnaziju sa 9:3, dok je OŠ Dragan Lukić bila bolja od OŠ Vuk Karadžić sa Starog grada sa 12:3.

Foto: BASS

Medalje su dodelili Andrea Arsović, predsednica Beogradske asocijacije za školski sport i Slobodan Soro, nekadašnji uspešni vaterpolo golman.

Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport, kaže da su probali da urade sve što su mogli da deca uživaju u sportovima koje vole.

„A ono što moram da kažem jeste da su naša dešavanja počeli da prate i poznati iz sveta sporta al i iz glume i drugih sfera javnog života. Deca su naša budućnost i zaista je predivno kada ih gledate na dešavanjima koje im organizujemo“, rekao je Đurić.

Foto: BASS

Poredak srednje škole:

1. Sportska gimnazija (Stari grad),

2. XII gimnazija (Voždovac),

3. XIV gimnazija (Vračar).

Poredak osnovne škole:

1. OŠ Dragan Lukić (Novi Beograd),

2. Vuk Karadžić (Stari grad),

3. Braća Baruh (Stari grad).

BONUS VIDEO Novak džentlmen: Prvo dama…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar