Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Majk Tajson, jedan od najboljih boksera u istoriji, ima 58 godina, ali ga to nije sprečilo da se vrati u ring, i to za meč protiv Džejka Pola, zbog čega se našao na meti kritika.

Tajson je u karijeri boksovao 56 puta – 50 puta je pobedio (uz 44 nokauta), šest puta je poražen (pet nokauta), a poslednji put je ozbiljan meč imao u junu 2005. godine.

Više od 19 godina kasnije, Tajson će staviti rukavice na ruke i u Las Vegasu ukrstiti pesnice sa Polom, no mnogi njegovi navijači, ali i nekadašnji bokseri, ne kriju verovanje da je taj potez pogrešan.

PROČITAJTE JOŠ..

A to je „gvozdenog Majka“ počelo da propisno nervira, zbog čega je reagovao:

„Imam 58 godina, pa šta? Donosim milijarde pregleda samo razgovarajući o borbama“, rekao je on za Rojters.

„Svi, čak i najveći broj sportista, su ljubomorni, to je bedno… Kažem da oni u svojim najboljim danima nisu imali ni milion ljudi da ih isprate, čoveče. O čemu pričate, kad ne možete da prodate dvoranu? Ko još sa 58 godina može da rasproda dvoranu od 80.000 mesta?“, dodao je Tajson, nakon čega je dodao:

„Zašto mislite da želi da se bori sa mnom, ne sa nekim drugim?“, istakao je on, posle čega je nastavio tiradu.

„Druge tipove, čak ni njihovi roditelji ne dolaze da ih gledaju. To je samo istina. Previše su dosadni i za svoju decu, kao da gledaju travu kako raste“, zaključio je Tajson.

Mada, ako se uzme u obzir koliko će Tajson zaraditi od borbe sa Polom, inače nekadašnjom Diznijevom zvezdom i najozloglašenijim bokserom današnjice, ne čudi što se Tajson poprilično ozbiljno sprema za nju

Pol je sa druge strane mlađi od Tajsona 31 godinu, a na deset borbi imao je skor od devet pboeda i jednog poraza, uz šest nokauta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar