Ivana Španović
Ivana Španović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U subotu od 21.00 svi će sa nestrpljenjem čekati koliko će leteti najbolja srpska atletičarka svih vremena.

Ivana Vuleta je nedavno u Srbiji osvojila svetsku krunu, na Balkanijadi je stigla do još jednog zlata, a sada hoće i da drugi put u godinu dana postane prvak sveta. Ovog puta na otvorenom, to do sada nikada nije uspela da uradi.

PROČITAJTE JOŠ

I ovo takmičenje bi moglo da bude simbolično predavanje palice jer će uz Ivanu skakati i Milica Gardašević, devojka koja bi po svemu trebalo da bude njena naslednica. Milica će debitovati na planetarnoj smotri i sam prolaz u finale bi bio veliki rezultat. Ipak, sa 6,81 metara ima osmi rezultat na planeti, pa bi želela da se dodatno popravi na toj listi.

Vuleta je od velike atletske nade došla do toga da je najstarija iako ima tek 32 godine. Tek jer je sport ušao u novu eru gde i sa 30 i više godina sportisti ruše rekorde i izgledaju nestvarno dobro pre svega brigom o telu. Nabrojimo samo primere Kristijana Ronalda, Lebrona Džejmsa ili Novaka Đokovića.

Kvalitet nikada nije bio veći upravo zbog toga što starije generacije traju znatno, znatno duže.

„S obzirom na to da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam- i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Eugenu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti”, istakla je Vuleta.

Ivana Španović
Ivana Španović; foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srpska atletičarka je zadovoljna kako je uradila pripreme za planetarnu smotru.

“Pripreme su protekle sjajno. Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu- imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom.“

Dve srpske heroine skaču u subotu od 21 čas u kvalifikacijama za finale, dok je samo finale (plasiraće se 12 takmičarki) na programu u nedelju na ponedeljak od 02.50.

Vuleta želi da objedini zlata, a do sada je 2013. na prvenstvu sveta osvojila bronzanu medalju, kao i dve godine kasnije u Pekingu.

U Londonu je 2017. godine bila četvrta, dok u Dohi 2020. godine nije nastupila zbog povrede.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar