Milan Momčilović
Milan Momčilović; Foto: Screenshot TikTok strictlybball

Lebron Džejms se pojavio na utakmici svog sina Bronija, a video je kako srpski košarkaš odlučuje meč.

Meč srednjih škola je posmatrao i Kris Pol, veliki prijatelj Lebrona, a na meču je igrao brat Tejlora Hiroa, nove NBA zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, i pored svih velikih imena košarke, najviše pažnje je privukao Milan Momčilović, srpski košarkaš koji je preuzeo odgovornost kada je trebalo.

Na sedam sekundi do kraja je fauliran pri šutu za tri poena, pogodio je dva slobodna bacanja i doveo tim do 65:62 i to pogodivši upravo preko Bronija, koji je u toku susreta nekoliko puta polagao pored njega. Dao je nadu timu da bi mogao do preokreta.

U sledećem napadu Džon Kinzinger postiže trojku za 65:65, a na kraju tim srpskog asa dolazi do pobede.

Momčilović se nalazi na radaru KSS i njegove igre se pomno prate u Srbiji. Dobio je ponude velikog broja univerziteta u SAD iako nije punoletan.

On je po mišljenju stručnjaka jedan od najvećih talenata generacije koja će maturirati 2023. godine i igra za Tim Hiro. Pet univerziteta mu je već ponudilo stipendiju: Ajova Stejt, Minesota, Krejton, Ksavijer i Nortvestern.

Njegovi roditelji su se preselili u Viskonsin iz Jugoslavije, a otac Nikola je član crkvenog hora, baš kao i majka Zorica. Momčilović igra na poziciji krila, visok je 207 centimetara i ima odličan šut. Izuzetno je pokretljiv u odnosu na visinu.

Ove godine je prosečno beležio 17,6 poena i 8,8 skokova i bio lider Pirata iz Pivoija u međuškolskom šampionatu Viskonsina. Bio je izabran prošle godine za najboljeg igrača zapadne divizije Vudland konferencije sa prosekom od 16,7 poena, 7,1 skokova i 2,5 asistencije.

@strictlybball What a heartbreaking ending… 😳 #strictlybball ♬ original sound - StrictlyBBall

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare