Andrija Kostić
Foto: Screenshot TikTok Fokus auto

Andrija Kostić, mladi srpski vozač, potpisao je ugovor sa Van Amersfortom i takmičiće se u Formuli 4.

Ovo je velika odskočna daska za 14-godišnjaka jer dolazi u tim za koji su vozili Maks Ferstapen, aktuelni šampion Formule 1, ali i Šarl Lekler i Mik Šumaher.

PROČITAJTE JOŠ

Da bi zvanično mogao da vozi za ovaj klub potreban mu je pravi sponzorski paket, a do sada je oprobao bolid u Francuskoj i Španiji tokom pet dana. Postavio je najbrža vremena na dva sektora u Barseloni, a treći ga je koštao prve pozicije.

“Prvi put sam karijeri seo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to pre dva meseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sledeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svestan sam da još uvek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspešno završimo pregovore sa sponzorima, sledeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu“, izjavio je Kostić.

Do sada je vozio karting, kao i mnogi vozači Formule 1 ranije, a sada se nalazi na radaru timova u Formuli 1, 2 i 3.

“Daleko je F1, iako mi jeste san. Za početak da uspem da obezbedim sponzorstvo za 2024. godinu, zatim fokus na rezultate, pošto sam svestan da će od njih sve zavisiti. Uzbuđen sam i verujem u sebe, ali moram i biti fokusiran na posao koji se nadam da me čeka”, dodao je Kostić za „Fokus auto“.

Pojasnio je i kako uspeva da uskladi školu.

„Razumeju me veoma, želim da pozdravim moju nastavnicu Jelenu Vračević i nastavnika Dekija iz istorije, kao i drugare iz škole“, poručio je momak koji je za sada vukovac.

BONUS VIDEO Hamilton i Rasel prestižu Leklera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar