Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić; Foto: Screenshot Pink

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obratio se javnosti i u sredu uveče, a tom prilikom je detaljno pojasnio zbog čega dugo nije bio na sportskim mečevima.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom trenutku je prilikom obraćanja građanima odlučio da „promeni brzinu“.

„Da me ne biste pitali, iznenadićete se koja mi je želja za narednu godinu“, bio je samo uvod u obraćanje koje je privuklo veliku pažnju javnosti“, započeo je Vučić.

Pre nego što je poručio šta bi želeo od Deda Mraza, bez da je prethodno upitan o tome, predsednik je odlučio da svima otkrije zbog čega više ne dolazi na sportske mečeve.

„Mnogo godina već nisam išao na sportske manifestacije da mi ne bi rekli da zloupotrebljavam ili ne zloupotrebljavam. Neki će reći: ‘Nisi išao da ti ne bi vikali onaj čuveni slogan od dve reči’. Ali samo ako se sećate pred utakmicu sa Portugalom, imao sam i osećaj i dovoljno hrabrosti da poželim sreću našim fudbalerima.“

Naravno, odlučio je da se obračuna i sa onima koji su ga te večeri pominjali na društvenim mrežama.

„Videli ste već posle prvog primljenog gola da sam sam ja kriv za taj poraz. Moja je želja i upućujem je selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i svim fudbalerima, da uđemo u polufinale Svetskog prvenstva i siguran sam da će ti momci to da urade. Mi kad smo ujedinjeni i uz malo sreće možemo da budemo i među četiri najbolje ekipe u fudbalu. Dao sam sebi za pravo i nadam se da mi Stojković i fudbaleri neće zameriti na tome, možda sam im preveliki teret stavio na leđa“, rekao je Vučić.

I tako je predsednik odlučio da objasni svima zbog čega više ne dolazi na mečeve, iako je sada zbog osetljivog trenutka u kom se obraćao javnosti odlučio da umesto parole koju je nekada sam neretko pominjao o njom kaže da su u pitanju „one dve reči“.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa mečeva Srbije i Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare