Košarkaši Crvene zvezde odigraće 9 utakmica u 20 dana tokom novembra
Džordan Lojd blista u dresu Zvezde; Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Tačno 20 dana proći će između prve i devete utakmice koje će Crvena zvezda odigrati u novembru, a kao najava paklenog ritma bio je meč sa Krkom za učinak 5-0 u ABA ligi.

Ekipa Saše Obradovića jedina je neporažena na Jadranu uz Budućnost (4-0), veoma dobro gura i u Evroligi (2-3), i sada je čeka zaista nesvakidašnji scenario.

Dupli evroligaški program, kada se dva meča igraju u istoj nedelji, nije nešto na šta crveno-beli nisu navikli, ali ovakav pakleni ritam teško da su nekad imali pred sobom.

PROČITAJTE JOŠ

U razmaku od 20 dana odigraće čak 9 utakmica u oba takmičenja, od čega šest u gostima, uz nekoliko strašnih rivala i na sve to – večiti derbi krajem meseca.

Dakle, na izuzetno naporan ritam mečeva nadovezaće se i brojna putovanja, pa će Obradovićeva četa sigurno imati jedinstven izazov za proveru trenutnih mogućnosti.

Krka je uveliko arhivirana kao prvi od 10 duela koliko će Zvezda zapravo ukupno imati u novembru, a već u petak (20.30) čeka je novi i to u Minhenu, na gostovanju Bajernu u okviru 7. kola Evrolige.

Nemački tim od ovog leta predvodi Andrea Trinkijeri, bivši trener Partizana, i italijanski stručnjak je odlično krenuo, te je njegova ekipa treća na tabeli sa četiri trijumfa i dva poraza, ispred su samo Barselona i (neočekivano) Žalgiris sa po 5-1.

Ako nešto treba da hrabri zvezdaše, onda je to fantastična forma Džordana Lojda, beka crveno-belih koji je lider i po broju poena (22,6 u proseku) i po indeksu korisnosti (21,2 prosečno po meču) na evropskoj sceni. Tako Zvezdin as iza sebe trenutno ima igrače kao što su Vil Klajburn, Skoti Vilbekin, Majk Džejms ili Serhio Rodriges kada je reč o koševima, odnosno Krunoslava Simona, našeg Vladimira Lučića, ujedno i uzdanice Bavaraca, pa opet Ćaća Rodrigesa i Nanda de Koloa po pitanju prosečnog indeksa.

Zvezda će samo dva dana posle susreta u Nemačkoj opet na ABA kolosek, jer gostuje Primorskoj, u nedelju od 17 sati.

Jedan od glavnih „krivaca“ za pakleni novembar je Asvel, pošto je gostovanje francuskom timu odloženo zbog pozitivnih igrača na koronavirus. Tako će crveno-beli imati dve duple nedelje zaredom u Evroligi, a prvu otvaraju u Lionu 11. novembra, što će im biti treća uzastopna utakmica na strani.

U Beograd se konačno vraćaju dva dana kasnije i na parketu hale „Aleksandar Nikolić“ dočekaće veliki Real Madrid.

Tačno na sredini meseca biće i polovina neverovatno napornog puta, na sreću crveno-belih, barem će opet igrati kod kuće, pošto će ugostiti Split u regionalnom takmičenju.

Foto: Starsport

Zatim slede dva vezana evroligaška gostovanja, Olimpiji u Milanu 18. novembra, pa Barseloni dva dana kasnije.

Kao šlag na tortu stiže još jedno gostovanje, ovaj put u ABA ligi, odnosno još jedno za paket od tri u nizu, i to Partizanu, 23. novembra. Prvi večiti derbi ove sezone biće svakako u specifičnom trenutku, pošto bi na klupu crno-belih trebalo da sedne Sašo Filipovski, a biće i prvi trenerski derbi za Sašu Obradovića.

Za kraj, ispraćaj novembra protiv uvek neugodnog Efesa, na domaćem terenu.

Nema sumnje i da će Obradoviću biti potrebne sve raspoložive snage, svih 16 igrača koliko ima u timu, pa bi na Jadranu nešto veću minutažu mogli da dobiju i dvojica Aleksa, Radanov i Uskoković, te Boriša Simanić, koji nisu dobijali previše šansi ove sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar