Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaška bura na Jadranu kao da nikad ne prestaje - račun ABA lige kod "Rajfajzen" banke Zagrebu je pred zatvaranjem, a istovremeno se traže nove banke na čije bi se račune prebacio novac.

Komplikacijama u regionalnoj ligi nikad kraja…

Račun ABA lige bio je najpre blokiran početkom oktobra, posle prvog kola, od strane Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda, koji je po važećim dokumentima potpredsednik ABA lige i jedan od ovlašćenih lica.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je objašnjeno, to je učinjeno dok se pravno-svojinski odnosi u Ligi, a koji su već duže vreme kamen spoticanja.

Uz prvog čoveka Zvezde, ovlašćena lica su još i Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost, kao i Mladen Veber, bivši potpredsednik Cedevite, kluba koji zvanično ne postoji.

Zato su klubovi kasnije odlučili (ne apsolutnom većinom, „za“ je bilo 11 od 14 predstavnika klubova članica) da Bokan u ime lige sa pravnim timom preuzme na sebe da se odblokira račun što je i učinjeno 15. oktobra.

Kako u međuvremenu nisu rešeni pravni status rukovođenja i jasna vlasnička struktura ABA lige, došlo je do novih problema.

Kako saznajemo, „Rajfajzen“ banka u Zagrebu (mestu sedišta lige) namerava da zatvori račune ABA lige zbog i dalje pravnih manjkavosti i nerešene vlasničke strukture, te neovlašćenog upravljanja računima.

PROČITAJTE JOŠ Pešić: Vodio bih Partizan, ali je logičnije da uzmem Pirot

ABA liga predvođena Bokanom i generalnim direktorom Cedevite Olimpije Davorom Užbincem sada traži u Zagrebu novu banku gde će otvoriti nove račune na koje bi prebacila novac regionalnog takmičenja iz „Rajfajzen“ banke.

I tako saga oko ABA računa, blokade, deblokade, i upitnog funkcionisanja dobija novu epizodu, a postoje odluke donete na sednicama Skupštine ABA lige i 27. juna, i 16. jula, da se liga dovede u pravno uređeno stanje.

Ceo problem na Jadranu je, između ostalog, i nastao oko prenosa udela vlasništva sa tri stara na tri aktuelna kluba – sa Metalca, MZT i stare Cedevite, klubova koji se poslednje četiri sezone (2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20) nisu takmičila u najvišem rangu, na Mornar, FMP i Cedevita Olimpiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar