Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Košarkaši Crvene zvezde će u utorak igrati odloženi meč Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, a put Litvanije krenuo je i Kori Volden koji se oporavio od koronavirusa.

Jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone je početkom februara bio pozitivan na koronavirus, ali se oporavio i od vikenda se polako vraća u tim Dejana Radonjića.

Volden je u dosadašnjem toku sezone u Evroligi beležio 10,9 poena i 2,3 asistencije po utakmici.

PROČITAJTE JOŠ

Za razliku od Voldena, od virusa se još uvek oporavljaju Lendri Noko, Kino Kolom, Duop Rit i Lengston Hol, pa će ekipi u Kaunasu ponovo biti priključeni juniori, Vujičić i Šaranović.

„Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim pricentima. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući“ rekao je pred put u Kaunas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac očekuje težak meč, pre svega na fizičkom planu jer se Žalgiris bori za plasman u Top8.

„Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je dugi niz godina zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekuje fizički jednu tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu „fizičku“ igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na pretrhodne godine. To je po meni ključ ove utakmice“ rekao je Davidovac.

Utakmica između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u utorak od 19 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare