Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Uprava KK Crvena zvezda izdala saopštenje povodom oglašavanja predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića.

On je promociji novog trenera Saša Filipovskog ponovo optužio predsednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića da „siluje ABA ligu kao vlasnik dva kluba“.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bio povod da se saopštenjem oglasi i Nebojča Čović, koji se zahvalio ABA ligi na „blagovremenom obaveštenju da je RRajfajzen banka Austrija DD Zagreb 27. oktobra 2020. zatvorila račun ABA lige iz razloga pravno-statusne neregularnosti“.

PROČITAJTE JOŠ: Navijači Zvezde oduševili košarkaše bakljadom u Minhenu VIDEO

Čović u saopštenju dalje navodi:

„KK Crvena zvezda i ja Nebojša Čović lično kao njen predsednik ću još jednom učiniti sve napore da pomognem ABA Liga jtd. Ovde vas neću podsećati da sam vas sve mnogo puta pisano upozoravao gde vodi pravno-statusna neuređenost i koje su njene konsekvence. Pozivam vas da se hitno sprovedu odluke Skupštine ABA lige od 27. maja 2020. i 16. jula, osnosno 23, jula 2020. godine u sudskom registru, uključujući i upis u sudski registar rotacijski izabranog Predsedništva ABA lige sa pravno uređenom statusnom dokumentacijom otvori potrebne račune i transferiše sredstva iz Rajfajzen Austrija dd Zagreb na bovootvorene račune“, kaže Čović.

On dalje dodaje:

„Koliko je meni poznato, za ovo tehničko sprovođenje Odluka Skupštine društva je potrebna samo još punomoć KK Partizan. S obzirom da je KK Crvena zvezda dala predlog Dnevnog reda za Skupštinu koja je trebalo da bude održana 3. novembra 2020. godine i koja je sadržavala i klauzulu sukoba interesa i ugovaranje nadležnosti CAS-a, nema više nikakvog razloga za opstrukcijama funkcionisanja ABA lige i njenog pravnog uređenja. Nadam se da će se svi zainteresovani osvestiti i sprovesti odluke Skupštine“, zaključuje se u saoptenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar