Foto: Marko Metlaš/KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u novembru kvalifikacioni "prozor" za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a selektor Igor Kokškov objavio je spisak igrača.

Na pomenutom spisku nema Miloša Teodosića, kapitena reprezentacije i plejmejkera Virtusa iz Bolonje, čija ekipa igra Evrokup.

Takođe nema ni Miroslava Raduljice koji igra u Kini, kao ni košarkaša iz Evrolige i NBA, što je i očekivano, zbog sudaranja kalendara.

#related-news_0

„Orlove“ očekuju mečevi protiv Švajcarske (28. novembar) i Finske (30. novembar), u „balonu“ u finskom gradu Espu.

Reprezentacija Srbije posle utakmica prvog „prozora“, koje su odigrane u februaru (pobeda u Finskoj 80:58 i poraz u Beogradu od Gruzije 90:94), trenutno je na drugom mestu u E grupi iza Gruzije (2-0) sa skorom 1-1, koliko ima i trećeplasirana Finska, dok je poslednja Švajcarska bez trijumfa.

Srpske košarkaše u februaru 2021. u poslednjem “prozoru” očekuju dueli sa Gruzijom i Švajcarskom, a odluka o domaćinima „balona“ februarskih „prozora“ biće doneta u decembru.

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

Za predstojeći FIBA kvalifikacioni „prozor“ selektor Kokoškov pozvao je sledeće igrače: Aleksa Avramović (Estudijantes), Nikola Radičević (Promiteas), Danilo Anđušić (Burž), Dejan Kravić (Burgos) Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Dragan Apić (Budućnost), Filip Petrušev (Mega), Stefan Momirov (Mega), Jovan Novak (Mega), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) Marko Simonović (Crvena zvezda), Boriša Simanić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Rebić (Monako), Stefan Peno (Rasta Vehta), Stefan Đorđević (FMP).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare