Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sašo Filipovski, slovenački trener, zvanično je predstavljen kao šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Partizan, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića iz perioda rada u moskovskom CSKA stiže u crno-beli tim kao zamena za Vladu Šćepanovića.

PROČITAJTE JOŠ

Filipovski ima 46 godina, a poslednji angažman je imao 2019. u Monaku.

Od trenutka kada je odlučeno da se prekine saradnja sa Šćepanovićem, važio je za prvu opciju i najozbiljnijeg kandidata da sedne na klupu Partizana.

Filipovski će prvi put predvoditi crno-bele već u subotu protiv Zadra u ABA ligi. Ugovor je potpisan do kraja tekuće sezone, uz opciju produžetka za još godinu dana.

„Došao sam da dam svoj maksimum. Volim košarku. Korak po korak posvetiću se igračima i ekipi. Cilj je da napredujemo iz treninga u trening, iz meča u meč“, bilo je prvo što je Filipovski rekao.

Odmah se osvrnuo i na saradnju sa legendarni stručnjakom i bivšim trenerom Partizana.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Nisam se čuo sa Duškom Vujoševićem, imamo dobre odnose, ali sam hteo na sebe da preuzmem odgovornost. Ovo je zemlja košarke i nisam mnogo razmišljao“.

Uz Filipovskog, novi ljudi u stručnom štabu crno-belih su asistent Boban Mitev i kondicioni trener Vladan Radonjić, dok će se Dejan Mijatović kao koordinator baviti mlađim selekcijama kluba.

„Partizan je veliki klub, mnogo puta sam dolazio ovde i osećao sam se odlično. Ukazana mi je velika čast i obaveza. Što se tiče igrača, za sada ne planiramo promene“, poručio je novi trener i dodao:

„Ako si spreman i daješ sve od sebe, ne treba da se plašiš. Neću obećavati ništa, jer ko obećava, uvek je dužan. Verujem da su navijači Partizana mudri i pametni, znaju da su šesti igrač i koliko je situacija sa kovidom teška, a naročito znaju košarku. Na meni je da radim na terenu i verujem da će i to prepoznati. Kad sam dobio poziv, razmislio sam, prespavao i odlučio da dođem da radim“, zaključio je Filipovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare