Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, osvrnuo se na situaciju u ABA ligi i problem oko pravno-vlasničke strukture.

„Menadžment ABA lige traži rešenje. U novom društvenom ugovoru biće sve definisano. ABA liga je prosto silovana od jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba, ne možemo da se takmičimo. Neko se predstavlja kao borac za neku pravdu i zajedničke interese, a iza svega se kriju lični interesi njega i porodice, jer pokušava tasta svoga sina da postavi za predsednika ABA lige“, rekao je Mijailović na predstavljanju novog trenera Saša Filipovskog.

PROČITAJTE JOŠ

Iako ga nije imenom oslovio, jasno je da prvi čovek Partizana misli na Nebojšu Čovića, predsednika KK Crvena zvezda.

„Većina klubova se složilo da to ne bude tako i rešenje je da se sve transformiše u d.o.o. društvo, da niko neće moći nikoga da ucenjuje“, dodao je Mijailović i ujedno potvrdio kako je „Rajfajzen“ banka u Zagrebu ugasila račun ABA lige, o čemu je Nova.rs već pisala.

„Sponzora je sve manje, košarka u Evropi je u sve težoj situaciji. Nema navijača, prihoda od karata, teško je putovati i funkcionisati… ABA je u težoj situaciji, pre svega jer je pokrenut sudski spor prema ligi od strane Crvene zvezde. Lavina svega je počela od te tužbe i, prosto, ABA liga je u jednoj nezavidnoj situaciji“, istakao je prvi čovek crno-belih.

Bilo je i problema, kako kaže, oko igranja ABA 2 lige, koja će biti u „balonu“.

„Imali smo veliki problem sa ABA 2 ligom. Partizan je dao saglasnost da se plate hoteli i put tim ekipama. Moramo da nađemo zajedničko rešenje u interesu košarke, ne pojedinaca“, završio je Ostoja Mijailović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar