Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov/Aba Liga

Zvezdin Čiča više nije najbolji u istoriji ABA lige.

Vladimir Mihailović, bek Mornara iz Bara, odigrao je najbolji meč u karijeri i postao novi rekorder ABA lige po broju postignutih poena na jednoj utakmici regionalnog takmičenja, pošto je u pobedi svog tima nad Megom u Beogradu 83:70 u okviru 23. kola ABA lige ubacio neverovatnih 46 poena.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored toga, dodao je još i sedam skokova, te šest asistencija, a koliko je bio bolji od ostatka tima pokazuje i pogled na druge strelce – Marko Jeremić je ubacio 14, Aleksandar Lazić osam, Tejlor Smit šest…

Mihailović je imao ukupan indeks korisnosti od 50, a po broju poena postigao je Milana Gurovića, koji je ubacio 45 u pobedi Crvene zvezde nad FMP-om iz Železnika.

Domaći tim predvodio je Nikola Jović sa 19 poena, Karlo Matković je dodao 14, a Aleksa Uskoković 12.

Susret je započeo bizarno, pošto je zbog kvara na semaforu prvo podbacivanje lopte kasnilo pola sata, a kada je meč počeo, Mornar je zaigrao sjajno i poveo 27:10. Mega je uspela da se koliko-toliko vrati, smanji na 40:33, ali je Mihailović, nakon 21 poena u prvom poluvremenu, i u drugom nastavio da teroriše odbranu domaćeg sastava, pa je odveo Mornar na 55:38.

Uhvatila je Mega opet priključak (60:51), ali je Mihailović serijom od šest vezanih poena doneo svom timu 72:56 i potvrdio pobedu.

ABA liga, 23. kolo

Subota

Zadar – Cedevita Olimpija 77:92

Partizan – Igokea 83:70

Studentski centar – Budućnost 89:84

Nedelja

Mega – Mornar 70:83

17:00 Krka – FMP

Ponedeljak

16:00 Borac – Split

19:00 Cibona – Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Atraktivno zakucavanje Nikole Kalinića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar