Zek Ledej, Foto: ABA liga/Dragana Stepanović

Partizan se mučio, pa došao do važne pobede.

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu rezultatom 83:70 (15:20, 24:8, 26:23, 18:19) u okviru 23. kola ABA lige  i nastavili borbu za prvo mesto sa Crvenom zvezdom pred početak plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon loše prve četvrtine i zaostatka, crno-beli su u drugoj deonici napravili preokret i stekli dvocifrenu prednost koja je išla i do 21 poen razlike u drugom poluvremenu.

Ipak, Igokea je u jednom trenutku uspela da se vrati i smanji na jednocifren zaostatak, a propustila je priliku da meč uvede u dramatičnu završnicu, kada je na nešto manje od dva minuta do kraja Jošilo promašio zicer u kontri za minus šest, pa je Partizan rutinski meč priveo kraju.

Najefikasniji igrač u redovima crno-belih je bio Kevin Panter sa 20 poena, dok je sjajno odigrao i Ledej sa 15 poena i devet skokova.

Dvocifreni su bili i Koprivica i Madar sa po 10 poena, ali su obojica izašli pre kraja zbog povreda, pa ostaju brige za Željka Obradovića. Na prvi pogled nije delovalo ozbiljno, ali ostaje da se vidi posle meča i lekarskih pregleda.

U gostujućem timu je najbolji bio Voler sa 19 koji je posebno briljirao u drugom poluvremnu, dok su ga pratili Tanasković sa 16 i Stivens sa 13.

Krenuo je Partizan dobro u prva dva minuta i brzom igrom došao do 6:2, ali to nije previše demoralisalo goste. Igokea je zaigrala solidnu odbranu i uz seriju loših šuteva i promašenih slobodnih bacanja crno-belih i nekoliko rapsoloženih igrača u napadu, brzo preokrenula rezultat.

Tražio je Obradović tajm-aut i na kratko prekinuo seriju, ali su pre svega odlični Tanasković i Amerikanci Stivens i Robinson nastavili da zatrpavaju koš crno-belih i brzo doneli osam poena prednosti Igokei.

Krenula je gostujuća ekipa dobro i u drugoj deonici i pogodila u prva dva napada, ali je Partizan preko rasploženih Ledeja i Lesora uspeo da odgovori, a onda je usledio i preokret.

Obradović je pronašao pravu petorku koja je prevashodno defanzivno pojela goste, koji nisu postigli nijedan poen narednih šest minuta.

Raspucao se Ledej i pogađao i za tri i za dva, a odlično ga je pratio Lesor. Tačku na prvo poluvreme stavio je sjajnom trojkom Panter.

Da nije bilo problema sa slobodnim bacanjima, mogao je Partizan na poluvreme i sa više od 11 poena prednosti. U prvih 20 minuta je promašeno šest šuteva sa penala, a nije bilo bolje ni kada su trojke u pitanju pošto je Partizan imao 4/14 na poluvremenu.

Partizan je furiozno krenuo u drugom poluvremenu i sa četiri poena Koprivice i Pantera brzo došao do 21 poen prednosti.

Delovalo je u tim trencuima da je meč rešen, ali su gosti odgovorili i smanjili razliku na 14 poena  koju su neko vreme održavali.

Kevin Panter, Foto: Dragana Stjepanović

To je bio rezultat pred poslednju deonicu koja je donela uzbudljiviju završnicu nego što je delovalo da će biti.

Partizan je održavao prenost od 10 do 14 poena, a Igokea konsantno propuštala šanse da se vrati na jednocifren zaostatak.

Međutim, Voler se nije predavao i uspeo je da pronađe napadački ritam. Krenuo je da pogađa Amerikanac, dok se Partizan mučio u napadu i gosti su uspeli da spuste na jednocifren zaostatak.

Usledila je posle greške Smailagića i kontra i prilika za Jošila da na 1:48 do kraja smanji na šest poena zaostatka i donese potpunu dramu, ali je promašio polaganje i Smailagić trojkom u sledećm napadu otklanja sve dileme.

Partizan sada ima 19 pobeda i tri poraza, jedan više od Crvene zvezde čija dva kiksa mora da dočeka kako bi na kraju ligaškog dela bio prvi.

Igokea ima skor od 12 pobeda i poraza i trenutno je četvrta, ali je zbog razlike u broju odigranih mečeva čeka borba za šesto mesto, poslednje koje vodi u plej-of.

 Partizan – Igokea 83:70 (15:20, 24:8, 26:23, 18:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Sudije: Ilija Belošević, Luka Kardum, Ernad Karović

Partizan: Panter 20, Avramović 2, Madar 10, Mur 4, Glas, Vukčević 1, Trifunović 1, Smailagić 9, Zagorac 3, Lesor 8, Ledej 15, Koprivica 10; Trener: Željko Obradović.

Igokea: Jošilo 2, Stivens 13, Voler 19, Radanov 1, Fundić 4, Vulić, Tanasković 16, Robinson 7, Đorđević 8, Talić; Trener: Dragan Bajić.

ABA liga, 23. kolo:

Zadar – Cedevita Olimpija 77:92

Partizan – Igokea 83:70

Studentski centar – Budućnost 89:84

Nedelja:

12.00 Mega – Mornar

17.00 Krka – FMP

Ponedeljak:

16.00 Borac – Split

19.00 Cibona – Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

40′ KRAAAAJ! Pobeda Partizana – 83:70

Rutinski su crno-beli odbil priveli meč kraju i došli do važne pobede.

39′ Izvukao se Partizan, sve je gotovo – 79:68

Nakon promašaja Pantera, Igokea je imala kontru za minus šest i potpunu dramu, ali su promašili i kaznio je to Smailagić trojkom. Potom je Stivens promašio dva bacanja i bilo je jasno da je kraj.,

38′ Voler je nezaustavljiv – 76:68

Otišao je Partizan ponovo na 11 razlike i promašio zicer za plud 13, aonda je Voler iznudio tri slobodna bacanja i pogodio sva tri – 76:68.

37′ Sjajna završnica, Igokea na jednocifrenom zaostatku – 74:65

Tražio je Obradović tajm-aut, ali je Smailagić izgubio loptu. Voler je u kontri iznudio bacanja i pogodio oba i dodatno smanjio prednost. Odmah je Panter ušao u igru, a Ledej iskoristio višak i pogodio trojku. Stivens je posle ofanzivnog skoka vratio zaostatak na minus devet, a nakon greške crno-belih imali priliku i da dodarno smanje, međutim uzvratili su greškom.

35′ Sjajno zakucavanje Smailagića, Voler u seriji – 71:61

Ponovo je prišla Igokea na 11 poena razlike, ali je odmah Smailagić zakucavanjem odbio taj nalet. Nakon dobre odbrane, Zagorac je promašio trojku, ali nije Voler pa je razlika pala na 10.

34′ Mur čuva prednost Partizana – 69:56

Partizan se muči u napadu, ali Mur uspeva da pronađe poene. Ne briljira ni Igokea, pa je i dalje ista meta, isto odstojanje.

32′ Sporiji početak, Partizan čuva prednost – 67:54

Nakon jednog pogođenog bacanja Igokeke i serije promapaja na obe strane, poentirao je Mur u kontranapadu, aodgovorio sjajnim zakucavanjem Radanov.

30′ Zagorac uz zvuk sirene – 65:41

Taman su gosti prišli na korak od vraćanja na jedoncifreni zaostatak, usledila je trojka Zagorca uz zvuk sirene, pa će Partizan sa lepom prednošću ući u poslednju doenicu.

29′ Igokea muči Partizan – 62:48

Pogodio je Partizan dva napada za redom, ali sjajno igra i Igokea koja malo po malo smanjuje razliku. Međutim, posle jedne greške Panter je vratio razliku na 14 poena.

27′ Povreda Koprivice, morao da izađe – 56:46

Sjajno je zakucao Robinson, a onda se Igokea i odbranila. Pokušao je Robinson još jednom da zakuca i tom prilikom ušao u duel sa Koprivicom koji je završio na parketu i zabrinuo sve. Deluje ipak da nije ništa ozbiljnije.

Kevin Panter, Foto: Dragana Stjepanović

26′ Partizan odbio seriju Igokee – 56:42

Ponovo je zakucao maestralni Koprivica i vratio 20 razlike. Odgovorila je Igokea poenima, a nakon promašaja za tri Ledeja nije uspela kazni i smanji raliku. Usledio je i promašaj Madara, pa novu priliku nije propustio Voler koji je postigao trojku uz dodatno bacanje koje je promašio, lai je pokupio Fundić i pogodio za dva. Ipak, Madar je odbio nalet rivala sjajnom trojkom.

24′ Sjajan odgovor Koprivice – 51:33

Brutalno zakucavanje Koprivice posle tajm-auta. Sjajna igra u trećoj četvrtini. Posle kratkog napadačkog impulsa, Igokea je nastavila da greši.

23′ Igokea uzvraća udarac, tajm-aut Obradovića – 49:33

Poeni iz kontre i trojka Volera bili su odgovor Igokee pa se Obradović iznervirao i tražio tajm-aut.

22′ Šou Partizana, Koprivica i Panter lome meč – 49:28

Partizan polako rešava meč. Sjajno je sa četiri poena Koprivica otvorio drugo poluvreme, da bi onda Panter trojkom uz faul i zakucavanjem iz kontre doneo velikih 21 poen razlike. Sa druge strane, gosti ne mogu da se sastave, promašuju i gube lopte i u velikom su problemu.

20′ Nestvaran koš Pantera, Partizan ima dvocifrenuz prednost – 39:28

Uspeo je Stivens da pogodi i smanji prednost, ali je Partizan posle ofanzivnih skokova vratio poene preko Smailagića, a onda je Panter spektakulanim šutem preko ruke uz zvuk sirene trojkom doneo dvocifrenu prednost.

#social-embed_6

18′ Partizan čuva prednost, tehnička Bajiću – 34:26

Nastavio se užasan niz Igokee u napadu i novi promašaj iz igre. Nisu zadovoljni gosti bilu ni suđenjem pa je posle jednog protesta Bajić dobio tehničku. Madar je pogodio bacanje, ali je sjajni Ledej izgubio loptu i Stivens je konačno zakucavanjem pogodio za goste. Usledila je nova greška partizana, međutim ni gosti nisu odigrali bolje pa je Panter poenima vratio razliku.

Aleksa Avramović, Foto: Dragana Stjepanović

16′ Šou Ledeja i granitna odbrana Partizana – 31:24

Nastavlja se serija Partizana. Lesor je konačno vezao dva bacanja, a onda je i Ledej ponovo poentirao za rast prednosti. Ključ preokreta je u sjajnoj odbrani Partizana koji skoro pet minuta nisu dozvolili poene. Ledej je brutalnim zakucavanjem doneo i najvećih sedam poena prednosti.

Matijas Lesor, Foto: Dragana Stjepanović

14′ Preokret Partizana, eksplodirao je Ledej – 25:24 

Odbranio se Partizan i odmah je Ledej to iskoristio i novom trojkom preokrenuo rezultat. Nakon što je Lesor iznudio faul u napadu, Trifunović je fauliran u šutu i dobio slobodna bacanja. Međutim, promašio je oba, pa je Partizan na 4/10 sa penala.

#social-embed_3

13′ Brutalno zakucavanje Lesora – 22:24

Otvorila je Igokea poenima drugu deonicu, ali je trojkom odgovorio Ledej. Posle novih poena gostiju je sjajno zakucao Lesor, a onda je posle ukraden lopte poentirao i Madar, pa je Bajić zatražio tajm-aut.

10′ Sjajna četvrtina Igokee, očajan šut Partizana – 15:20

Neverovatna je Igokea i kažnjava svaku grešku. Uspeli su gosti da stignu i do 20 poena i plus osam. Lesor je na drugoj strani promašio dva slobodna bacanja, ali je Madar ukrao loptu i proigrao Trifunovića koji je fauliran pod košem za dva slobodna bacanja od kojih je pogodio samo jedno i nastavio lošu seriju Partizana. Raspoloženi Madar je i u sledećem napau uspeo da ukrade loptu i izbori nova bacanja. Pogodio je oba Izraelac i smanjio na minus od pet poena. Gosti nisu uspeli da poentiraju u poslednjem napadu, ali su na pauzu otišli sa prednošću.

8′ Raspad Partizana, Igokea pravi razliku -12:18

Sjajno igra Tanasković na startu meča, uspeo je da prelepim poluhorogom ponovo poveća prednost svog Igokee. Na drugoj strani, mladi Vukčević je izborio bacanja i pogodio samo jedno. Stivens je sa niskog posta postigao nove poene za goste i novih plus 4, a Partizan je promašio još jednu torjku, ovog puta je šutirao Ledej. To je kaznio sjajni Tanasković koji je stigao do osam poena, a Partizan je upropastio još jedan napad.

6′ Pršti na sve strane, Igokea čuva prednost – 11:12

Lesor je odmah poentirao posle tajm-auta u svojoj prvoj akciji na terenu. Usledila je i dobra odbrana  i trojka Pantera za novi preokret na meču. Iapk, Igokea je imala spreman odggovor. Robinson je pogodio uz faul Vukćevića, ali nije pogodio bacanje. Međutim odbranili su se gosti posle novog promašaja Pantera.

4′ Preokret Igokee, serija promašaja Partizana – 6:10

Nakon furioznog starta, Partizan je ispustio prednost. Pogađali su, Tanasković, Jošilo, Voler  dok su na drugoj strani promašivali Panter, Smailagić i Avramović. Pokušavao je  Partizan da napravi razliku šutevima za tri poena. Obradović se iznervirao i tražio tajm-aut.

Foto: ABA liga/Dragana Stepanović

2′ Sjajno zakucavanje Avramovića – 6:2

Posle prva tri napda sa poenima, oba tima su promašila po jedan šut. Međutim, usledila je sjajna odbrana Partizana i zakucavanje Avramovića iz kontre.

1′ Efikasan početak, Partizan u petoj brzini – 4:2

Sjajno je Partizan otvorio susret poenima Pantera posle nekoliko sekundi, ali je Igokea posle lepe akcije iznudila faul na šutu Smailagića. Tanasković je pogodio oba bacanja i izjednačio rezultat. U sledećem napadu je Koprivica poentirao posle ofanzivnog skoka.

Igrači Partizana se zagrevaju

BONUS VIDEO: Partizan – Metropolitan, najbolji momenti meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar