Foto: Starsport

Trener Mege Vladimir Jovanović kaže da iskreno nije očekivao pobedu svog tima nad favorizovanim protivnikom.

Mega je „tukla“ Partizan 93:90 u odloženom meču 13. kola ABA lige i to pogotkom Denisa Skuči Smita u poslednjim sekundama napete završnice.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prvo da čestitam Partizanu. Kao što sam rekao u najavi utakmice. Na dobrom su putu da ostvare svoje ciljeve i želim im da završe na mestu na kom hoće. Drugo, hteo bih da se zahvalim na toploj dobrodošlici. Treća stvar, moram da kažem da smo mi imali stvarno mnogo problema. Međutim, poslednja dva treninga smo odradili pet na pet sa tri juniora i dva naša igrača iz našeg sistema koji ne nastupaju za našu ekipu. Uspeli smo nekako da se pokrpimo“, rekao je Jovanović na konferenciji posle meča.

Samson Ružencev je ubacio 20 poena, Skuči Smit je imao 13, ali su tri na kraju presudila u meču u kom je Mega šutirala trojke čak 14/28, odnosno 50 posto.

„Nisam mnogo očekivao znajući kako Partizan igra, jako agresivno na oba dela terena, a mi smo bili praktično bez ikakvog treninga i takmičarskog ritma. Zbog toga smo možda došli bez pritiska, neke lopte su u prvom poluvremenu ušle i našli smo svoj ritam. Moram da kažem da smo izvanredno šutirali posle za tri i čak trojkom dobili ovu utakmicu. Moram da se osvrnem i na Partizanov ritam. Pre dva dana su igrali protiv Hamburga i nisu sveži“.

„Ovo nije Partizan koji, na kraju krajeva je bio pre dva dana. Pretpostavljam da ne mogu da izdrže, jer su pre dva dana imali jako važnu utakmicu. Izvanredno zalaganje mojih igrača, petorica nisu sastavila dva treninga, tu je Jović i Vujić, koji su juče u Pioniru igrali pet na pet. Stvarno su bili fantastični. Čestitam Partizanu na fer i korektnoj utakmici“, napomenuo je Jovanović.

BONUS VIDEO: Bata Zimonjić: Miličićevi fizički testovi iz Hemofarma su bili čudo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare