Foto: Starsport

Večiti derbi već godinama ređe prolazi bez nekih ružnih scena kad se igra u ovdašnjim, balkanskim okvirima, nego što to nije slučaj.

Bilo ih je i pre nekoliko dana kada je Crvena zvezda pobedila Partizan sa 88:86 u meču 18. kola ABA lige i tako sebe učvrstila na prvom mestu u regionalnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni ovaj derbi nije mogao da prođe bez kontroverzi, najpre na terenu kroz sukobe igrača i sporne sudijske odluke, a onda i kroz navijačke prozivke i provokacije.

Zvezda je objavila snimak svih spornih situacija na njenu štetu, sudije su se izvinile Partizanu zbog tri greške na štetu crno-belih, bilo je tu uvreda „grobara“ po društvenim mrežama na račun komentatora zbog kritike Zeka Ledeja, bilo je i hapšenja navijača koji su ubacivali predmete na teren… Leteli su i „unučići“ ka parketu, ali su letele i pljuvačke.

Bilo je svega, zbog čega je pomalo u drugi plan pao pogodak Jaga dos Santosa za pobedu i gledanje snimka da se vidi da li je šut Džejmsa Nanelija ispaljen na vreme jer bi značio totalnu katarzu u timu Partizana.

Međutim, usled svih tih ružnih stvari, pojavila se verovatno najšokantnija scena sa poslednjeg u kojoj su akteri navijačkih prostakluka – deca.

Nije poznat tačan uzrast, niti zbog čega, kao ni prema kome tačno, ali se jasno vidi da grupa dečaka osnovnoškolskog uzrasta pljuje ka terenu i po svoj prilici, u smeru igrača Partizana.

Ostaje nedovoljno jasno i odakle toliko besa prema protivničkom klubu ili njegovim pristalicama u tako mladom uzrastu, mada od starijih takve scene predstavljaju gotovo pravilo, umesto da budu izuzetak.

BONUS VIDEO: Aleksa Avramović nakon poraza Partizana od Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar