Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"Ta atmosfera se oseća spontano, bez naglašavanja, ako vi sa strane primetite, onda je to iskreno", kaže Vasilije Micić.

Košarkaši Srbije sa svih pet pobeda završili su grupu D, savladali su Poljsku (96:69) i sa prvog mesta se plasirali u osminu finala Evrobasketa, a Vasilije Micić bio je jedan od najboljih pojedinaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Rival za četvrtfinale biće Italija, reprezentacija koja nas je usred Beograda zaustavila na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine.

„Stvarno nemam taj osećaj, niti živim tako, to je bilo davno. Mislim da su jako nezgodni, imaju timski gledano idealnu postavu. Dosta igrača igra spolja, širi igru, to ih je krasilo. Agresivnost u odbrani može da bude ključna“, rekao je Vasilije Micić.

Sjajni plejmejker osvrnuo se i na to što je Nikola Milutinov prvi put zaigrao na ovom EP.

„Svaki igrač je bitan. Milutinov da odmeni Jokića kada je ovaj umoran, to je tolika razlika da igra ne opada. Pokazao je koliko su nam falili neki detalji koje nam je doneo u igri. Mislim da je igra kod nas prepoznatljiva gde su svi uključeni. Ako se tako nastavi, onda svaki igrač ima potencijal da još nešto pruži, košgeterski ili kroz neku kreativnost… Svaki igrač je plejmejker u svom klubu. Na tome treba da insistiramo“, ističe Micić.

Čini se da je atmosfera u ekipi fenomenalna.

„Sazreli smo u jednu generaciju koja je nadolazila uz iskusnije igrače koji su tu već neko vreme. Ta atmosfera se oseća spontano, bez naglašavanja. Ako sa strane primetite, onda je to iskreno“, kaže Micić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Duel sa Poljskom fenomenalno je odigrao i Dejan Davidovac, zabeležio je 10 poena.

„Mislim da svaki igrač treba da bude spreman, kao što je on bio. Pre njega je Vanja odigrao vrhunski, Nedović pre povrede, Gudurić… Mene to raduje, zato što je mnogo lakše onda odigrati“, naglasio je srpski plejmejker i na pitanje da prokomentariše i druge grupe, uz osmeh je poručio:

„Ja ne gledam košarku, pitajte druge“, zaključio je raspoloženi Micić.

Nikola Milutinov je konačno zaigrao na ovom Evrobasketu, bio je odličan sa 16 poena za 20 minuta.

„Odigrali smo dobro u oba pravca tokom svih 40 minuta, tako treba da nastavimo, zato smo lako pobedili. Znači mi mnogo što sam odigrao minute, nedostajalo mi je da budem sa timom i da igram, mnogo sam srećan što sam dobio šansu da opet budem na parketu“, poručio je Milutinov.

Srpski centar se osvrnuo na to što će u nedelju (18.00) igrati sa Italijom u osmini finala.

„Svaki protivnik je težak, svi su zaslužili da budu tu gde jesu, već smo igrali sa njima tokom priprema, bila je dosta teška utakmica. Srčani su, borbeni, kvalitetni, sigurno neće izaći da izgube od nas“.

BONUS VIDEO: Macura o Jokiću: Doveo je košarku do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar