Svetislav Pešić Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Pre 20 godina srpski košarkaši su osvojili zlato u Indijanapolisu

Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je nakon meča sa Poljskom da se verovatno ne bi setio da je 8. septembra godišnjica Indijanapolisa i zlatne medalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Pešić je te 2002. godine sa reprezentacijom napravio podvig o kome će se još dugo pričati. Najpre je pobeđena selekcija SAD sa 81:78, a onda je u polufinalu pao i Novi Zeland rezultatom 89:78. U finalu je naša selekcija srušila Argentinu sa 84:77 i tako osvojila zlatnu medalju.

„Da me niste podsetili, verovatno se ne bih ni setio… To je jedan od događaja koji su mene još više motivisali da se i dalje bavim (trenerskim poslom, prim.aut) Kada smo osvojili to prvenstvo sveta i uzeli zlato, s leve strane je bila reprezentacija Nemačke, a tamo 10 mojih igrača koji su osvojili bronzu, među njima i moj sin Marko. Tada sam pitao sebe – šta ti još želiš da uradiš u životu? To je fantastičan osećaj, pozvao me je tada burazer i rekao: ‘Idi sad u penziju’, ali, eto, još nisam otišao“, rekao je Pešić.

Povodom ove 20-godišnjice, predsednik Košarkaškog saveza Srbije je u četvrtak pre meča sa Poljskom, Svetislavu Pešiću uručio poseban poklon.

BONUS VIDEO Iza kulisa: Ovako Svetislav Pešić sprema mečeve

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar