Zid Osnovne škole "Jovan Cvijić" na Karaburmi ukrašen je devet metara visokim muralom sa likom košarkaškog reprezentativca Srbije, Vase Micića. Bronzani as Srbije posetio je 6. septembra taj mural i pričao je o mogućnosti da zaigra sa Nikolom Jokićem u Denveru.

Ovo umetničko delo na zdanju iz 1923. godine u ulici Danila Ilića delo je umetnika Marije i Stevana Šolna, i pokriva površinu od 100 kvadratnih metara, a nastalo je na inicijativu direktorke škole, Valentine Panđaitan.

Micić je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu i već nekoliko godina je jedan od najboljih srpskih košarkaša.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Jokićem je delio parket u reprezentaciji, ali i dve godine u Megi (2012. do 2014. godine), a evo šta kaže o mogućnosti i ideji da zaigra u Denveru.

„Meni je to želja zbog Joke da igramo zajedno. Mislim da mi je potrebno još godinu dana na tom tržištu da potvrdim da mogu. Jer bez obzira šta ja radio van američkog tla, oni veruju samo igračima koji su se dokazali u Americi. Tako da jedna sezona sa trejdom, dva, tri dobra meseca solidna, ne mislim da je takav kalibar ekipe siguran da može da me dovede“, rekao je Micić o potencijalnoj saradnji sa Jokićem u NBA ligi.

Pričao je Vasa i o Americi, Šarlotu, ali i zanimljivim anegdotama iz škole koje nikada neće zaboraviti, a sve to bićete u prilici da pročitate na Nova.rs.

Micić je prethodne sezone u NBA ligi prosečno beležio sedam poena, uz 4,4 asistencije i 1,5 skokova po meču.

Vasilije Micić, Nikola Jokić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar