(Photo by Andrija Sokovic/Starsport

Sve zanimljive detalje sa utakmice pročitajte u našem blogu

Košarkašice Srbije uspešno su otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom kolu grupne faze razbile Ukrajinu rezultatom 82:40 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Srpkinje su kao velike favoritkinje ušle u ovaj meč, Ukrajina je bila u oslabljenom sastavu, a od početka do kraja bilo je jasno ko će izaći kao pobednik.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasnija u timu Srbije bila je Tina Krajišnik, inače kapitenka, sa 22 poena i 13 skokova, a ukupan indeks korisnosti bio joj je 32.

Dvocifrena je bila i Jovana Nogić sa 15 poena, šest skokova i četiri asistencije, odnosno Ivon Anderson sa 14 poena i četiri uspešna razigravanja.

Kod Ukrajine se istakla Viktoria Balaban sa 10 poena, tri skoka i dve asistencije.

Srbija će u grupi osim sa Ukrajinom, igrati i protiv Portugala i Severne Makedonije. Samo će prvoplasirana reprezentacija otići na Evrobasket 2025. godine.

(Photo by Andrija Sokovic/Starsport

Srbija je vodila od prve do poslednje četvrtine, a odmah na početku stavila je do znanja rivalkama ko se pita na ovom susretu. Od 6:6 Srbija je veoma brzo došla do serije od 13:0 i tako praktično već u sedmom minutu rešila pitanje pobednika. Do kraja prve četvrtine prednost je narasla na 26:8, a Marina Maljković je brzo razigrala sve izabranice.

Srbija je igrala odličnu odbranu, Ukrajina je gubila lopte i već nakon 14 minuta naše devojke su imale 33:10 na semaforu. Imala je Ukrajina potom jednu mini-seriju, kada je Marina Maljković tražila tajm-aut, ali je do poluvremena rezultat otišao na 49:18 zahvaljujući najviše Tini Krajišnik i Jovani Nogić.

(Photo by Andrija Sokovic/Starsport

U drugom poluvremenu Srpkinje su samo potvrdile ko je nadmoćniji tim u ovom trenutku, Tina je nastavila da blista, a i Dugalić je bila izuzetno aktivna. Ukrajina u napadu skoro ništa nije mogla da ubaci, a Srbija je sa penala i iz kontri došla do +40 na kraju treće deonice – 66:26.

U poslednjoj deonici nije bilo mnogo uzbuđenja, Srbija je bez problema privela meč kraju i povećala razliku na +42.


Srbija – Ukrajina 82:40 (26:8, 23:10, 17:8, 16:14)

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica, Beograd, Srbija. Sudije: Stan, Faur, Tsolakos.

Srbija: Anderson 14, Čađo 8, Đorđević 0, Dugalić 7, Janković 6, Jovanović 0, Katanić 4, Knežević 2, Krajišnik 22, Nogić 15, Raca 0, Stanković 4. Selektorka: Marina Maljković.

Ukrajina: Balaban 10, Boiko 2, Dubniuk 5, Filevič 2, Jurkevičus 2, Liubinets 2, Mazničenko 6, Mitina 0, Putra 4, Nilie 7, Vološina 0. Selektor: Jevgen Murzin.

SRBIJA - UKRAJINA 82:40

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar