Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Lejkerse na početku plej-ofa rezultatom 114:103 i tako poveli u seriji i uspešno počeli odbranu titule.

Iako su Lejkersi tokom prvog poluvremena vodili i sa 12 poena prednosti, Denver se vratio do velike pauze i potom u trežoj četvritni napravio preokret i do kraja uspešno sačuvao prednost uz sitnije probleme u četvrtoj četvrtini.

Jokić je ponovo briljirao i meč završio sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija,a verovatno bi došao do tripl-dabla da nije prvi put upisao dodavanje u drugoj polovini druge četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ

Pogodio je ključnu trojku u poslednjoj deonici kada je odbio nalet Lejkersa, a kao poseban podatak se ističu i tri zakucavanja što je za centra Denvera pravi raritet., posebno atraktivno je bilo poslednje preko Lebrona Džejmsa.

Nagetsi su poveli sa 4:0 na startu meča, ali su se Lejkersi brzo probudili i na krilima sjajnih Lebrona Džejma i Entonija Dejvisa brzo prešli u prednost.

Jokić sa druge strane nije imao podršku nikog od glavnih saigrača, pa je rival u jednom trenutku druge četvrtine došao do 12 razlike.

U nastavku se sve promenilo. Denver je posle nekoliko minuta igranja u ritmu koš za koš, na krilima Nikole Jokića napravio seriju 13:0 i došao do dvocifrene prednosti što će se ispostaviit kao ključno za konačan trijumf.

Lejkersi su jednom periodu četvrte četvrtine došli i na minus četiri, ali su uvek dobijali odgovore domaćina, a prednjačio je Jokić koji je pogađao i trojke, krao lopte, zakucavao i poentirao iz ofanzivnog skoka.

Do kraja, viđen je možda i najlepšI potez utakmice kada je Jokić ponovo zakucao preko Lebrona Džejmsa i stavio tačku na meč za 112:101.

Treba istaći i sjajnu rolu Kentavijusa Koldvel-Popupa koji je u prelomnoj trećoj četvrtini pogodio četiri trojke, a u drugom delu je svoju porciju isporučio i Džamal Marej. On je meč završio sa 22 poena, 10 asistencija i šest skokova, dok je Porter Junior ubacio 19 poena uz osam skokova,a Gordon imao 12 poena uz 11 skokova.

Lejkersi su imali samo dvojicu raspoloženih u vidu Entonija Dejvisa sa 32 poena i 14 skokova, Lebron Džejms je meč završio sa 27 poena, osam asistencija i šest skokova.

Denver – LA Lejkersi 114:103 (25:33, 32:27, 32:18, 25:25)

Dvorana: Bol arena Sudije: Džon Goble, Mičel Ervin

Denver: Kaldvel – Poup 12, Marej 22, Jokić 32, Porter Junior 19, Gordon 12, Braun 2, Strouter, Džekson 3, Piket, Holidej, Nadži, Džordan 4, Tajson, Votson 8.

LA Lejkersi: Rasel 13, Rivs 13, Dejvis 32, Džejms 27, Hačimura 7, Vinsent, Kristi, Dinvidi, Hejs, Vanderbilt, Prins 11, Luis

Denver - Lejkersi 114:103

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar