ABA liga opet ugrožena, igranje pod upitnikom zbog zarobljenog novca na zatvorenom računu
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Novi-stari problemu drmaju ABA ligu, a zbog dugovanja sad je potencijalno ugroženo i igranje u regionalnom takmičenju.

Nastavlja se haos na Jadranu i čini kao da neće nikad ni prestati. Rešenje postoji, samo je potrebno da se dogovore, što takođe deluje kao da se nikad neće dogoditi.

Račun ABA lige bio je prvo blokiran, potom odblokiran, i na kraju – ugašen zbog pravnih manjkavosti i nerešene vlasničke strukture, te neovlašćenog upravljanja računima. Takav rasplet potvrdili su i iz Crvene zvezde i iz Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednje informacije kažu da je zbog problema sa novcem regionalno takmičenje ugroženo, odnosno igranje je dovedeno u pitanje zbog nagomilanih dugova hotelima za smeštaj ekipa.

Kako saznajemo, novca na računu ima i više nego što se duguje, ali je pomenuti račun lige zatvoren kod „Rajfajzen“ banke u Zagrebu (mestu sedišta lige).

Zbog svih navedenih problema, klubovima Jadranske lige dostavljen je dopis da je odigravanje utakmica 7. kola pod velikim upitnikom, pošto postoji mogućnost da hoteli kojima se duguje otkažu rezervacije, odnosno gostoprimstvo ekipama.

Odavno je potrebno da klubovi vlasnici lige što pre sednu za sto, zakažu Skupštinu ABA lige i reše goruće probleme.

Na Jadranu se čeka odobrenje Partizana da se udeo vlasništva lige, između ostalih, prebaci i na FMP, što crno-beli ne žele da urade. S druge strane, Crvena zvezda verovatno neće da preduzme ništa dok se ne sredi pravno-vlasnička struktura, zbog čega se sve u regionu van košarkaškog terena vrti u začaranom krugu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar