Foto: Vanja Keser/Starsport

Uskoro bi i Trinkijeri mogao da dobije novi angažman, pa možda bude i rival "večitih"

Italijanski trener Andrea Trinkijeri je trenutno bez angažmana, a prokomentarisao je dešavanja u redovima Crvene zvezde i Partizana, koji nisu imali baš sjajan početak sezone, pogotovo u Evroligi.

Crveno-beli su nedavno promenili trenera, pa je umesto Duška Ivanoviča došao Janis Sferopulos.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri, pet kola ili čak na pripremama. Mislim da nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je biti teško trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju kao muve“, rekao je Trinkijeri za „BH Basket“.

Baskonija je već zaposlila Duška Ivanovića umesto Đoana Penjaroje.

„Duško Ivanović je vrhunski trener, trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne četiri godine. Otišao je da radi gde ga poznaju. Gde znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener doneti ekipi. Više ne postoji ovo je moj sistem i radićemo kako ja kažem. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistem“.

Analizirao je i šanse Partizana za Fajnal-for Evrolige, a slične ambicije ima i Crvena zvezda.

„Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na Fajnal-for? Ono što se kaže jedna stvar, a ono kako se radi nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koji daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar