Foto: REUTERS/Richard Clement/Guliver

Dokumentarni film "The Last Dance"" bio je povod za nove verbalne čarke između NBA legendi, Ajzee Tomasa i Majkla Džordana.

Nekadašnji košarkaši Detroit Pistonsa i Čikago Bulsa, osvežili su pamćenje mnogih poklinika NBA i na meč kada je u njihovom poslednjem plej-of okršaju Tomas odbio sa se rukuje sa Džordanom, koji mu je to ozbiljno zamerio.

Džordan je oste stavove ponovio i u filmu „Poslednji ples“, a Tomasa su na SCBS Sportu pitali da napravi listu od pet najboljih igrača protiv kojih je igrao.

I ne samo da mu Džordan nije na prvom mestu, nego on tvrdi da on nikako ne može da bude najbolji svih vremena.

Tomas je za najboljeg proglasio Karima Abdula-Džabara, a potom ga slede Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan i Džulijus Irving.

PROČITAJTE JOŠ:

Pistonsi su 1989-90 osvojili dva šampionska prstena uzastopno i u tri uzastopne sezone su eliminisali Bulse iz plej-ofa, pre nego što je osveta iz Čikaga stigla 1991. godine.

„Kada stavite Džordana i njegov tim u osamdesete, nisu bili tako uspešan tim. Jednostavno nisu. Kada pričate o Džordanu i njegovoj dominaciji, to je bilo devedesetih. Međutim, kad ih poredite sa tim timovima Lejkersa, Pistonsa i Seltiksa, svi oni su ih pobeđivali. Ono što odvaja Džordana od svih nas je da je on prvi uspeo da veže tri totule, ali to nije uradio protiv Medžika, Lerija ili Irvinga“, poručio je Tomas.

Sukob sa Džordanom uticao je na to i da Tomasa izostave iz „Drim Tima“ 1992. samo zato što je Majkl pretio da neće igrati ukoliko i Ajzea bude na spisku. Igrač Pistonsa mu to nikad nije oprostio.

„To što sam izostavljen iz Drim tima me je lično pogodilo. Kada je tim izabran nisam bio deo njega, bilo je mnogo kontroverzi oko svega i još mi nije jasno ko je šta rekao i zašto me tamo nije bilo. Znam da sam ispunjavao sve kriterijume da budem deo tog tima. Osvojio sam sve na borilištu, na svakom nivou. Trudio sam se da budem pravičan i mislim da je trebalo da budem u Drim timu. Međutim, ako je razlog bio taj što bih povredio nečije emocije, što se nismo rukovali, onda sam još razočaraniji danas nego što sam bio tada“, podvukao je Tomas.

Kada je reč o Džordanu zanimljivu stvar o njemu je otkrio njegov bivši agent Dejvid Falk.

Džordani su ponudili 100 miliona dolara da bude deo dvosatnog programa u kome bi promovisao jedan proizvod i sam objavio ugovorne detalje o tome, ali je slavni košarkaš tako nešto odbio.

„Doneo sam pred njega taj ugovor pre tri godine, vredeo je 100 miliona dolara. Sve što je trebalo bilo je da se pojavi u emiciji, bude tu dva sata i objavi ugovor i on je to odbio! Naka ga bog čuva, bio je uspešan, ali valjda mu i to daje priliku da bira čega će biti deo, a čega ne. Divim mu se na tome“, rekao je Falk.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram