Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Čelnici NBA ozbiljno razmišljaju da početak sezone 2020/21 sa oktobra pomere za decembar, preneli su mediji u SAD.

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski iz izvora bliskih rukovodstvu lige kaže da komesar takmičenja Adam Silver ima sve veću podršku među vlasnicima klubova, tako da se nastavljaju razgovori koji idu u pravcu odlaganja početka sezone.

Usled problema koji su nastali sa pandemijom koronavirusa, u NBA nezavisno od toga šta će biti sa ovom sezonom, koja je prekinuta u martu, prave planove i za narednu.

U petak je izglasano odlaganje „lutrije“ i „kombajna“, odnosno višednevnog pozivnog skupa kandidata za draft, koji se tradicionalno održava polovinom maja. I sva je prilika da će i datum početka drafta, koji je zakazan za 25. jun biti pomeren.

PROČITAJTE JOŠ:

Ideja da se odloži početak sezone zasnovana je na veri da će se tako kupiti dodatno vreme kako bi se i navijači vratili na tribine, u slučaju da se situacija sa pandemijom popravi.

Iz sedišta NBA ESPN-u je rečeno da ne postoji plan da se odluka donese hitno, već će se o tome i dalje razgovarati.

„Ako sezona krene u decembru, to ne znači da će se i navijači odmah vratiti, možda oni budu u stanju da krenu tek u martu“, rekao je jedan neimenovani član Borda NBA za ESPN.

Odlaganje će biti obavezno u slučaju da se sezona koja je u prekidu završi u septembru ili oktobru.

I u decembru prošle godine bilo je razgovora i predloga da se se sezona produži do jula ili avgusta kako se termini NBA mečeva ne bi poklapali sa nekim veoma popularnim sportovima u SAD poput američkog fudbala ili NHL.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar