pešić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić kaže da je Belgija zaslužila pobedu u drugom meču kvalifikacija za Mundobasket 2023.

Srbija je u prvom meču pobedila Letoniju u Beogradu, u drugom je u Monsu prokockala 14 poena prednosti i izgubila od Belgije 73:69.

PROČITAJTE JOŠ:

„Najpre želeo bih da čestitam reprezentaciji Belgije i njenom selektoru. Zaslužili su pobedu. Delovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje. Nismo odreagovali kako smo želeli“, rekao je Pešić posle meča.

Njegov tim je imao devet poena prednosti posle tri četvrtine, ali je loša četvrta presudila u korist domaćina.

„Znali smo i pre početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati koncentrisanije. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke“, dodao je Pešić.

Iz prve faze čak tri ekipe idu dalje, ali Pešić smatra da to ne sme da uljuljka „Orlove“.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Mečeve Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

„Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška. Generalno, za mene je važno da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti“, jasan je selektor Srbije.

BONUS VIDEO: Smailagić dao trojku, odigrao odbranu, pa onda moćno zakucao

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar